NIJE IMAO NI OSOBNU ISKAZNICU

U Zaprešiću vozio neregistrirani motocikl bez vozačkog i kacige pa završio u zatvoru, a mora platiti i masnu kaznu

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Matija Habljak/PIXSELL
14.10.2024.
u 12:01

Na sudu je vozač proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je sud odredio zadržavanje u trajanju od 12 dana, nakon čega je predan u zatvor.

Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio je s 12 dana zatvora 20-godišnjaka koji je u srijedu u Zaprešiću upravljao neregistriranom motociklom bez kacige i položenog vozačkog ispita, a odbio je i testiranje na droge, izvijestila je zagrebačka policija.Policija je priopćila da je u srijedu oko 18,45 sati, u zaprešićkoj Ulici kardinala Stepinca, zaustavila 20-godišnjaka koji je upravljao neregistriranom yamahom bez položenog vozačkog ispita, a pritom nije nosio kacigu niti je kod sebe imao osobnu iskaznicu.

Mladić je odbio testiranje na droge kao i liječnički pregled, odnosno vađenje krivi i uzimanje urina radi analize na prisutnost droga. Vozač je uhićen i doveden u zaprešićku policiju, a potom i na Općinski prekršajni sud. Policija je u optužnom prijedlogu zatražila zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, 60 dana zatvora, novčanu kaznu od 3720 eura te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od šest mjeseci. Na sudu je vozač proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je sud odredio zadržavanje u trajanju od 12 dana, nakon čega je predan u zatvor.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Komentara 1

JU
juma
14:08 14.10.2024.

Policija trazi 60 dana zatvora, a sud mu odredi 12? Stvarno su strogi. Valjda mu je olakotna okolnost što je odbio testiranje na droge? Umjesto da kaznu zbog toga još povise, oni je smanjuju. Kada nakon 12 dana na cesti nekoga ubije, pitaćemo se kako to, kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije