SKLONIŠTE U DUMOVCU

'Udomljavanje je fora': Nova akcija posvećena smanjenju nekontroliranog razmnožavanja kućnih ljubimaca

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
1/2
16.10.2024.
u 10:58

Tijekom subotnje akcije građanima će se pružiti informacije što Grad Zagreb i Sklonište u Dumovcu trenutačno čine za smanjenje nekontroliranog razmnožavanja pasa i mačaka u metropoli, a Tvrtka dm – drogerie markt za prvih je deset građana pripremila je i poklone za njuškice

Nova akcija "Udomljavanje je fora" posvećena je smanjenju nekontroliranog razmnožavanja kućnih ljubimaca, a održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, od 10 do 14 sati. – Na zagrebačkim se ulicama i ove godine pronalazio velik broj napuštenih mačića i štenadi. Za dugoročno smanjenje broja napuštenih životinja ključni su sterilizacija ljubimaca i odgovorno vlasništvo nad njima – kažu iz Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu. 

Tijekom subotnje akcije građanima će se pružiti informacije što Grad Zagreb i Sklonište u Dumovcu trenutačno čine za smanjenje nekontroliranog razmnožavanja pasa i mačaka u metropoli. Iz Skloništa je Dumovcu u prvih devet mjeseci ove godine udomljeno 378 pasa i 229 mačaka. U trenutku udomljenja devedeset posto tih životinja bilo je mlađe od dvije godine, a više od trećine činili su mačići i štenad mlađi od šest mjeseci.

VEZANI ČLANCI: 

Velik broj napuštenih mačića i štenadi razotkriva da dio građana ne kontrolira razmnožavanje svojih kućnih ljubimaca. Dio neodgovornih vlasnika pasa i mačaka odbacuje neželjena legla, pa se u gradu pronalaze izgladnjeli, bolesni, pa čak i mrtvi mačići i psići. Onima koji prežive okrutno odbacivanje, pomoć pružaju Sklonište u Dumovcu, udruge za zaštitu životinja i građani.

U Skloništu i sada ima mačića i štenadi spremnih za udomljenje. Tvrtka Dm – drogerie markt za prvih je deset građana koji na dan akcije "Udomljavanje je fora" ili u danima nakon nje iz Skloništa udome psa ili mačku, pripremila darove dobrodošlice ljubimcu u novi dom. Akciju Udomljavanje je fora organiziraju Grad Zagreb i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije