SIGET

Uredit će najljepši park u Novom Zagrebu: Radovi su planu za 2025.

Zagreb: Park mladenaca u naselju Siget
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
26.09.2024.
u 14:04

Izrađuje se tehnička dokumentacija, a kane obnoviti staze, klupe i sprave na dječjem igralištu i teretani na otvorenom. No u planu je i projekt uređenja nove velike zelene zone između Sopota, Sloboštine i Sigeta

Park mladenaca, koji dijeli Siget i Trnsko, jedna je od najvećih i najljepših zelenih površina s južne strane Save, a stanovnici koji se njime rado šetaju često znaju prigovoriti da ga je nužno urediti. A slažu se, čini se, i u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad te tamošnjim mjesnim odborima, kao i na Radićevu trgu, pa se za sljedeću godinu planiraju radovi.

"Donesen je zaključak da je potrebno uređenje parka u smislu obnove postojećih staza, klupa i sprava u dječjem te street workout parku. U tijeku je izrada tehničke dokumentacije koja treba biti gotova do kraja godine kako bi se na temelju nje u 2025. mogli izvesti planirani radovi u Parku mladenaca", piše u dokumentu koji potpisuje Andro Pavuna, pročelnik gradskoga Ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost.

Zagreb: Park mladenaca u naselju Siget
1/14

Informacija je objavljena na stranicama zagrebačke Skupštine kao dio izvješća o provedenim aktivnostima Grada u projektu ozelenjavanja metropole, a u njemu se također navodi da se planira uređenje Parka Novi Zagreb na velikoj površini između Sopota, Sloboštine i Sigeta. Prostorna analiza za budući park objavljena je lanjskoga svibnja, a tijekom kolovoza i rujna održani su i radni sastanci na tu temu. Na njima je, piše u dokumentu, dogovoren model prema kojem će se obaviti daljnji razgovori sa svim sudionicima projekta, a treba definirati i sadržaj budućeg parka.

"Projekt, naime, svojim značajem nadilazi razinu četvrti te je za programiranje uz lokalne stanovnike potrebno uključiti različite dionike gradske i nacionalne razine", navodi se u izvješću. Rezultat sastanaka bit će izrada programa urbanističko-krajobraznog natječaja te u konačnici plan uređenja.

Među ostalim informacijama, u izvješću se može vidjeti i da je prihvaćen prijedlog inicijative 1postozagrad o sadnji sto magnolija po Zagrebu. Najavljuje se i kako će se nastaviti velika akcija sadnje stabala, i to u svim gradskim četvrtima. "Predloženo je i imovinskopravno provjereno 328 lokacija. Holdingova podružnica Zrinjevac trenutačno ih obilazi kako bi se na temelju terenskog očevida mogli izraditi planovi sadnje", piše u dokumentu. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije