Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslavili i veliku obljetnicu

VIDEO Uz misno slavlje i lovački gulaš u župi u Bešićima obilježena svetkovina sv. Petra i Pavla

Zagreb: Župa sv. Petra i Pavla u Gračanima proslavila je 45 godina osnutka
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/19
30.06.2024.
u 15:09

Uz župljane za organizaciju se pobrinula i jedna udruga, točnije Lovačko društvo Sljeme - Gračani, čiji su se članovi, govori nam predsjednica Ivana Kosijer, kako bi sve bilo spremno na vrijeme, od ranog jutra bacili na pripremu lovačkog gulaša

Svetom Misom koju je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, druženjem te guštanjem u slasnim porcijama gulaša jučer je u Bešićima proslavljena župna svetkovinu sv. Petra i Pavla. Slavlje kojim su ujedno proslavili i 45. obljetnicu od osnutka župe, uveličali su brojni vjernici, a prethodila mu je i trodnevna duhovna priprava u sklopu koje su misna slavlja uveličali zborovi iz susjednih župa, zbor župe sv. Benedikta iz Blaškovca, gračanski muški pjevački sastav Stepinac te župni zbog župe uznesenja Blažene Djevice Marije iz Remeta.

U koncelebraciji su, uz bešićkog župnika Mladena, bila još sedmorica svećenika iz dekanata i Zagrebačke nadbiskupije, predvođeni dekanom preč. Vinkom Tomićem. Nakon Svete Mise slavlje je nastavljeno uz druženje, a da nitko ne ostane gladan pobrinuli su se brojni župljani čije su vrijedne ruke zamijesile na stotine kiflica, štrudli od jabuke i sira, pita, fritula te raznih kolača.

VEZANI ČLANCI: 

Uz župljane za organizaciju se pobrinula i jedna udruga, točnije Lovačko društvo Sljeme - Gračani, čiji su se članovi, govori nam predsjednica Ivana Kosijer, kako bi sve bilo spremno na vrijeme, od ranog jutra bacili na pripremu lovačkog gulaša. Mirisi su se tako mjestom, iz dvorišta jednog od članova koje se nalazi odmah pored crkve, širili od rane zore, a u kotlu se miješalo čak 70 litara ove mnogima omiljene delicije. 

– Drugi put smo sada kao dio organizacije sudjelovali u ovom slavlju. Jako nam je drago što smo mogli biti dio jedne ovako lijepe priče, a nadamo se kako će to prijeći u tradiciju – dodaje Ivana. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije