Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kote se i štakori

Užas na samo 10 minuta od Zagreba: 'Susjed ispred kuće gomila smeće. U dvorištu su mu gorjele svinje...'

Smeće Ilustracija
pixabay
13.11.2023.
u 13:05

S izvjesnim gospodinom, govore stanovnici naselja u sastavu Velike Gorice, drugih problema nemaju. Govore da boljeg čovjeka nisu upoznali, ali situaciju sa smećem treba riješiti

Kuća se od planine smeća skoro i ne vidi, a do ulaza se već dugo ne može doći. Tako stanovnici Velike Mlake opisuju situaciju sa susjedom koji u svom dvorištu gomila otpad. Kako piše Dnevnik.hr, godinama traje borba sa smradom i prizorom koji užasava.

– To je ruglo usred našeg naselja, ruglo koje se svaki dan sve više povećava. Tamo je leglo štakora i ostalih glodavaca koji se tu kote – govore u Velikoj Mlaki. 

Pa ipak, čini se i kako je ovo priča s dvije medalje jer susjedi govore kako nikad nisu upoznali boljeg čovjeka od gospodina Mladena koji u toj kući živi te da, osim smeća, drugih problema s njime nemaju. 

– Ljeti je užasan miris jer on vozi flaše s tog smetlišta poluispražnjene i to smrdi. Onda to vani pere. Donedavno je boce prao uz glavnu cestu na prilazu. Sjeo bi na stolac i ispirao boce i slagao ih te vozio u trgovine. On nema ulaz u dvorište, to je sve zatrpano – opisali su susjedi za Dnevnik.hr.

>>VEZANI ČLANCI: 

A gospodin Mladen pak tvrdi da mu otpad pomaže da preživi iz mjeseca u mjesec. Zaposlen je kao vozač Čistoće, razveden je i skrbi o majci koja je smještena u domu koji stoji oko tisuću eura. Njezina mirovina iznosi 300-tinjak eura, dok ostalo pokriva on. 

– Ja nisam bolestan, nisam vezan ni za što od ovoga. Svatko kome nešto treba, može doći i uzeti si. Ja jednostavno nemam vremena sve to pospremiti. Ne želim se svađati sa susjedima, tu sam starosjedilac i živim oduvijek – rekao je Mladen.

Pa ipak, problemi koje stvara gomila smeća nisu zanemarivi. Jednom je u njegovu dvorištu, kaže susjed, izbio požar. Nije se zapalilo smeće, uzrok je bila struja, no vatrogasci od gomile otpada nisu mogli prići i ugasiti vatru.

– Imao je svinjac i pola svinja je izgorjelo. Ležale su u dvorištu opečene i kasnije su jadne uginule. Ja sam prvi put vidio da se svinja dimi. Svi smo tada mislili da će mu to biti lekcija – kaže susjed i prisjeća se još jedne zastrašujuće situacije kada je hitna pomoć imala problem s pristupom kući u kojoj je bila njegova majka kojoj je pozlilo.

A iako je komunalno redarstvo u nekoliko navrata izlazilo na teren i kažnjavalo Mladena, situacija se godinama ne rješava. On, naime, uvijek uredno plati kaznu te kada ga opomenu smeće se trudi barem djelomice uredno posložiti, dodali su iz komunalnog redarstva Velike Gorice. 

>> VIDEO: Tri godine nakon potresa u Zagrebu i dalje žive u hostelu Arena jer im domovi nisu obnovljeni 

Komentara 11

AL
AlfaMike
14:01 13.11.2023.

Kako izgleda “horda” smeća ?

PJ
pjer1963
17:08 13.11.2023.

Covjek treba pomoc a ne kazne.

NO
No1
13:58 13.11.2023.

Kaj se sad planira covjeku oduzeti kuca zato kaj se on brine da njegova majka bude zbrinuta u domu? Covjek se grije na drva, drva dobije od drvenih kaseta i paleta... covjek je nasao nacin brinuti o sebi i majci i da nije na teret nikome. Da ne mora, ne bi to radio. Kao niti vecina penzionera koji skupljaju flase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije