Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljen natječaj

Važna obavijest za zagrebačke studente: Počeli upisi u domove, evo kakvi su uvjeti i tko može do dodatnih bodova

Zagreb: Studentski dom Stjepan Radić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
04.07.2023.
u 12:34

Uz čitav niz elemenata koji se boduju kako bi studenti ostvarili prava za smještaj između ostalog boduje se i to s 200 bodova ako su studenti upisali ili studiraju deficitarna zanimanja, a u nastavku donosimo popis.

Za maturante i studente, 20. srpnja posljednji je rok online prijave za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu za akademsku 2023./2024. Uz online prijavu svi koji planiraju prijaviti se na natječaj za domski smještaj svoju prijavu moraju poslati u Studentski centar i poštom.

Pravo na subvencionirano stanovanje imaju hrvatski državljani, državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj na sveučilišne prijediplomske studije, sveučilišne diplomske studije, sveučilišne integrirane prijediplomske i diplomske studije, stručne kratke studije, stručne prijediplomske studije i stručne diplomske studije te studenti s invaliditetom upisani na doktorske studije.

Izravno pravo na subvencionirano stanovanje studenti mogu ostvariti na temelju kriterija izvrsnosti i na temelju ostalih kriterija u koje ulaze studenti, djeca smrtno stradaloga ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskoga rata i pripadnika Hrvatskog vijeća obrane koji imaju maju prosječno 55 i više ECTS bodova u prethodnim godinama studiranja ili – prvi put upisuju prvu godinu studija, a u srednjoj školi su imali prosjek 4,0 i više.

POVEZANI ČLANCI:

Oni koji ove godine prvi put upisuju studij i maturanti su za studentski se smještaj prijavljuju svojim korisničkim računom u sustavu, a uz tu prijavu sav ostali postupak im je isti kao i kod svih drugih studenata koji se žele prijaviti za smještaj.

Uz čitav niz elemenata koji se boduju kako bi studenti ostvarili prava za smještaj između ostalog boduje se i to s 200 bodova ako su studenti upisali ili studiraju deficitarna zanimanja i to medicinu, farmaciju, računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo, građevinarstvo, matematiku, fiziku, logopediju i rehabilitaciju. Rezultati natječaja bit će objavljeni do 16. kolovoza 2023. godine na web stranici SC-a Zagreb.

VIDEO Studenti prosvjeduju nezadovoljni radom SC-a, traže ostavku ravnatelja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije