Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival od 11. do 22. srpnja

Večeri na Griču uz operu 'Regoč' i britanski Apollo5, obilježit će i neke velike obljetnice

Zagreb: Koncert Maje Posavec u Klovićevim dvorima u sklopu Večeri na Griču
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/5
04.07.2024.
u 13:00

Manifestaciju u crkvi sv. Marka otvara Ballot kvintet, a posljednji je koncert Monike Leskovar i Martine Filjak u atriju Klovićevih dvora

Atrij galerije Klovićevi dvori i crkva sv. Marka lokacije su na kojima će se od 11. do 22. srpnja okupljati brojni zaljubljenici u klasičnu glazbu, i to zahvaljujući 43. izdanju najstarijeg ljetnog festivala u metropoli i jednoj od vodećih komornih verzija u Europi. Večeri na Griču u crkvi sv. Marka otvorit će Ballot kvintet, koji je osnovao poznati francuski violinist i dirigent Rémy Ballot, a u povodu 200. godišnjice rođenja Antona Brucknera izvest će, među ostalim, i njegov Gudački kvintet u F-duru u peterostavačnoj formi. Dan poslije na rasporedu je koncert poljskog ansambla, Klavirskog kvarteta Metropolis, a glazba će odjekivati atrijem Klovićevih dvora.

Na istoj lokaciji 13. srpnja nastupit će talentirani gitarist Zlatko Josip Grgić, koji će publiku, kako najavljuju organizatori, povesti na putovanje kroz španjolske gradove. U programu je i opera "Regoč", u režiji Kristine Grubiše, koju će u ambijentu atrija u povodu 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić izvesti ansambl Euterpa. Peti koncert na rasporedu je pak 18. srpnja, kada u crkvu sv. Marka stiže poznati britanski vokalni ansambl Apollo5, čiji repertoar obuhvaća renesansna, klasična i suvremena zborska djela te folk, jazz i pop-glazbu, a ovom prilikom praizvest će i hrvatsku tradicionalnu pjesmu "Vuprem oči" u obradi dirigenta i skladatelja Tomislava Fačinija. Večeri na Griču zatvorit će dvije vodeće hrvatske glazbenice, violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak, a zasvirat će u atriju Klovićevih dvora.

VEZANI ČLANCI: 

Sve izvedbe počinju u 21 sat, a ulaznice možete nabaviti putem online platforme Ulaznice.hr ili na mjestu događanja sat vremena prije početka koncerta. – Svake godine održavamo kvalitetu programa na visokoj razini jer znamo koliko to naša publika cijeni. I ove ćemo sezone ostati vjerni klasičnoj glazbi, koja čini programsku osnovicu festivala. Vjerujemo da će ovogodišnje izdanje izazvati veliko zanimanje javnosti i potvrditi dosadašnji uspjeh te opravdati status simbola kulturnog života Zagreba u ljetnim mjesecima – ističe voditelj festivala Josip Nalis. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije