'ISPRIČAVAMO SE'

VIDEO Vožnja volontera Crvenog križa na jet skiju na Jarunu zabrinula kupače: 'Vikali su da prestane'

Čitatelj
30.08.2024.
u 22:43

Iz zagrebačkog Crvenog križa rekli su nam da je riječ o uvježbavanju novih volontera te da su se vježbe obavljale u zakonskoj udaljenosti od obale.

Pripadnici Gradskog društva Crveni križ Zagreb viđeni su su danas kako voze jet ski i čamce na napuhavanje po jarunskom jezeru, a u redakciju Večernjeg lista dobili smo snimku muškarca kako svojim jet skijem juri u neposrednoj blizini kupača. Kako su nam rekli očevici na terenu, sve je  trajalo oko desetak minuta, a kupače je posebno zabrinuo mladić na jet skiju. 

"Ribiči da su vikali da prestanu, al su ih ignorirali. Drugi koji je bio u čamcu je vikao ovom prvom da pazi jer je skoro čovjeka lupio", rekao nam je jedan od kupača. Na snimkama koje smo dobili vidi se kako jedan od pripadnika Crvenog križa jako brzo i energično vozi jezerom, u relativnoj blizini kupača. O svemu smo se obratili i GDCK Zagreb, koji su nam objasnili o čemu je bilo riječ. Odgovor prenosimo u cijelosti. 

"Pregledom snimke i provjerom, utvrdili smo da se radilo se o uvježbavanju novih volontera GDCK Zagreb koji će u budućnosti upravljati plovilom za spašavanje na vodi. Konkretno, radi se o volonterima koji su nedavno položili licence za upravljanje plovilima, a koji su testirali i bili upoznavani s plovilima te na koji način se plovila ponašaju na vodi, a održan je i niz drugih vježbi što nije prikazano na predmetnoj kratkoj snimci.


 
Vježbe su se provodile na zakonski propisanoj udaljenosti od obale. Prije izvođenja vježbe kupači su upozoreni da će se održati vježba. Ovim putem ispričavamo se ako se, unatoč kontroliranih uvjetima, netko od kupača osjećao nesigurno. Između ostalih, naša je zadaća i čuvanje kupača i to je jedan od razloga zašto Spasilački tim Crvenog križa Zagreb redovno provodi testiranja plovila te vježbe, kao i obuke novih volontera za korištenje plovila", rekla nam je glasnogovornica Nikolina Gotal. 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Panda13
Panda13
07:17 31.08.2024.

Kako mi na živce idu ti ribiči , ko da su Bogovi , a uništili toliko jezera , rijeka s tom kemijom kaj bacaju u vodu da namae ribe , nekad se pecalo na kuruzu , kruh i crve a danas imaju i boju na koju ribe dolaze, uništili čiče u v. gorici , prije mjesec dva jezero u zaprešiću , mrtve ribe na tone su izvukli , a nekad si se mogo lijepo kupat na jarunu , toj šljunčari u zaprešiću i u gorici a danas sve mutna i prljava voda od te silne ribičije i bedo Bog nešto reć protiv njih ili kad se šetaš , onda im smetaš jer to je njihovo mjesto i moraju imat svoju privatnost i mir, brijem da svi ti ribiči imaju neki psihološki problem pa im je to kao terapija ,umjesto u vrapče na vodu ,a terapija im je pive i cigarete i 90% imaju trbušine i onak su zapušteni i u nekom su svom svijetu ...

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
23:37 30.08.2024.

Nikakav problem, jer u prijevodu "volonter" je osoba koja može raditi što ga je volja.

DA
darko122
07:21 31.08.2024.

Što će crvenom križu spašavanje na vodi, koja glupost stoljeća, zna se za što je crveni križ, a dobro treba nekom skuter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije