Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGOĐENO I ZAGORJE

VIDEO Nevrijeme pogodilo Jastrebarsko, pala i tuča: Pogledajte snimke olujnog vjetra

Čitateljica
07.06.2024.
u 23:44

Čitatelji su nam poslali snimke nevremena iz Jastrebarskog gdje je zapuhao olujni vjetar, popraćen grmljavinom i kišom

Novo nevrijeme stiglo je večeras iz Slovenije u Hrvatsku. Iako su snimke radara isprva pokazivale pomicanje superćelijske fronte prema Zagrebu, u glavnom gradu u večernjim satima tek je kratko pala kiša te se nebo zacrnilo, no nije bilo veće štete. Nešto gore prošlo je Jastrebarsko kod Zagreba i gdje je puhao jak vjetar

- Na snimci se ne vidi, ali je padala i tuča - javljaju nam čitatelji Večernjeg lista koji su nam poslali snimku nevremena koje je pogodilo Jastrebarsko. Olujni vjetar zapuhao je tim područjem, popraćen jakom grmljavinom i kišom. 

Čini se kako je nevrijeme pogodilo i dijelove Zagorja oko 22 sata, mještani Huma na Sutli i okolnih mjesta su snimili i tuču, javlja Zagorje.com. Tuča je bila veličine teniskih loptica u dijelovima, no zasad nije poznato je li nastala šteta.

Inače, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) ranije je najavio mogućnost grmljavine za zagrebačko područje. ''Vrlo toplo i vruće. U unutrašnjosti lokalno umjeren i jak razvoj oblaka uz pljuskove uglavnom na zapadu, a u noći su izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar mogući uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Nije isključiva ni tuča. Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31 °C'', prognozirao je DHMZ.

Žuti meteoalarm bit će upaljen i u subotu u zagrebačkoj i karlovačkoj regiji zbog mogućeg nevremena. ''U Dalmaciji pretežno sunčano. Drugdje povremeno umjerena naoblaka, a u drugom dijelu dana i jači razvoj oblaka uz mjestimičnu kišu ponajprije u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi, grmljavina, ali i tuča. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na obali i otocima od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 26 i 31 °C'', najavljuje se. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije