Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SE ČEŠĆE DOGAĐA

VIDEO Zagrepčanin snimljen usred krađe: Iz tramvaja uzeo ploču pa lagano odšetao

Neven Brnjas
21.05.2024.
u 13:17

Materijalna vrijednost pojedine ploče nije velika, no kako Zagreb sve više ulaže u modernizaciju svoje tramvajske mreže, sigurno je da će ovakvi primjerci postati vrijedan plijen za kolekcionare i entuzijaste zainteresirane za tramvaje

Neobičan prizor zabezeknuo je djelatnike ZET-a, ali i prolaznike koji su se nedavno našli na križanju Ulice Republike Austrije i Ilice. Jedan je ZET-ovac naime snimio muškarca koji se sa štakom žurno udaljava od tramvaja, a pod miškom mu se nalazi ploča ukradena iz tramvaja. Riječ je o ploči koja se obično nalazi na starom "Čehu", a označava liniju 4 sa smjerovima kretanja. 

– Kradu table iz tramvaja za svoje simbole. Baš sam nekidan snimio i čovjeka u Vlaškoj kako je ukrao broj 4 koji je stajao u izlogu tramvaja. Kakvi su to ljudi, kradu tramvajske table, a mi im nemamo kako pokazivati kuda idemo – požalio se ZET-ovac Neven Brnjas koji nam je poslao snimku. 

Nije ovo, zapravo, neka novina, jer se ploče iz tramvaja često kradu. Materijalna vrijednost pojedine ploče nije velika, no kako Zagreb sve više ulaže u modernizaciju svoje tramvajske mreže, sigurno je da će tramvaji poput "Čeha"  i limene ploče koje pokazuju broj linije i smjer kretanja postati antikni primjerci koje će kolekcionari i entuzijasti zainteresirani za tramvaje rado htjeti imati. 

Zagrebački gradski prijevoznik, podsjetimo, u postupku je nabave 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga, a u Končarevoj tvornici užurbano se radi na proizvodnji 20 novih niskopodnih vozila. Nedavno je raspisan i novi natječaj, vrijedan 40 milijuna eura, kojim se nabavlja još 20 tramvaja. 

"Uz već ugovorenih 20 niskopodnih tramvaja koje proizvodi Končar uz financiranje iz EU fondova i čiji je tijek proizvodnje nedavno predstavljen javnosti, ovdje je riječ o nabavi dodatnih 20 novih tramvaja za potrebe ZET-a. Ova nabava će se financirati iz Gradskog proračuna, no postoji i mogućnost da se financira iz fondova Europske unije.

Do kraja godine bit će raspisan poziv za još 20 novih tramvaja, čime će Grad Zagreb dobiti ukupno 60 novih tramvaja nakon što oni nisu nabavljani više od 15 godina", rekli su nam u ZET-u. 

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
13:27 21.05.2024.

Pa dobro šta je ovo, ljudi jeste li vi normalni? Šta sve hoda po ulicama

Avatar rubinet
rubinet
13:42 21.05.2024.

Čovjek( sa štakom) ukrao tablicu. A nazočni ga gledaju i snimaju. I kao čude se. A zašto ga nisu zaustavili? Zašto ZET- ovac nije reagirao?

Avatar mrIvan
mrIvan
15:39 21.05.2024.

Na stranu vrijednost ploče i težina prekršaja. Da je ZET pametan krenuo bi proizvoditi i prodavati te ploče kao suvenire...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije