vremenska prognoza

Vrijeme kao stvoreno za doček na otvorenom, evo kakvo nas vrijeme u metropoli očekuje u prvim danima 2023.

Zagreb: Vatromet iznad Trga bana Jelačića za doček 2022. godine
Marko Prpic/PIXSELL
30.12.2022.
u 10:17

I u prvom danu 2023. ne očekuju nas promjene. Umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima će se nastaviti uz iznadprosječne temperature, a zime nema na vidiku niti do kraja sljedećeg tjedna.

Zagreb će u Novu godinu ući bez vatrometa, odlučila je gotovo u posljednji trenutak Gradska uprava, koja je još prije nekoliko dana govorila da se vatromet ne može otkazati jer je javna nabava već provedena. Umjesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića Zagrepčani i njihovi gosti u 2023. će godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte te glazbeni program koji započinje na središnjem trgu na Staru godinu u 19 sati, zagrijavanjem uz DJ-a Kikija B. U 21.15 sati nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voicea i A strane. Od 23 do poslije ponoći nastupaju Pips, Chips & Videoclips, a nakon toga na pozornicu dolazi Nipplepeople.

Što se tiče vremenske prognoze, ona ide u prilog dočeku na otvorenom jer se u novogodišnjoj noći u glavnom gradu očekuje većinom suho i iznadprosječno toplo vrijeme.

29.12.2022., Zagreb - Na Trgu bana josipa Jelacica u tijeku je postavljanje bine za nastupe tijekom doceka Nove godine. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Tako će na Silvestrovo u prvom dijelu dana biti umjereno do pretežno oblačno, zatim većinom sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 9, a najviša dnevna oko 15 °C, dok će oko ponoći kada će atmosfera biti na vrhuncu temperatura biti oko desetak stupnjeva.

I u prvom danu 2023. ne očekuju nas promjene. Umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima će se nastaviti uz iznadprosječne temperature, a zime nema na vidiku niti do kraja sljedećeg tjedna. Naprotiv, temperature ostaju između 10 i čak 17 stupnjeva iznad nule.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije