Umirovljenica Safeta Eškić Perković svoje namirnice najčešće kupuje na Dolcu, tržnici koja je najbliža njenu domu u Ratkajevu prolazu. I jučer je kupila vreću paprike kako bi više puta mogla raditi upravo sataraš, jedno od svojih najdražih jela.
Osim svježe pripremljen, sataraš se može jesti i nakon nekoliko dana, pa čak i mjeseci. Kad se kuha, ne treba ga začiniti, nego se samo pusti da se ohladi. Zatim se rasporedi u posudice s poklopcem i stavi u zamrzivač, a kad opet treba doći na stol, dovoljno ga je samo ponovno zagrijati.
Sastojci:
2 veće glavice luka – 4 kune
1 kilogram paprike – 10 kuna
250 grama teleće jetrice – 15 kuna
1 kilogram rajčica – 10 kuna
sol, papar, vegeta
Postupak:
Papriku očistite i narežite na manje komadiće, a luk na listiće. Rajčicu ogulite, odstranite joj sjemenke i narežite je.
U širokoj tavi na ugrijanom ulju pirjajte luk, dodajte malo šećera i papriku.
Kad paprika malo omekša, umiješajte rajčicu i začine pa nastavite pirjati sve dok sva tekućina ne ispari.
Dodajte narezanu teleću jetricu i pirjajte još desetak minuta.
Na kraju sataraš još jednom posolite i popaprite.
>>Ljetno varivo od buče uz laganu puretinu