NATJEČAJ ZA IZVOĐAČE DO 24. RUJNA

Za uređenje okoliša Cibone 350.000 eura: Uredit će pješačku zonu, parkovne i zelene površine...

Zagreb: Košarkaški centar Dražen Petrović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
10.09.2024.
u 08:00

Grad je raspisao natječaj za sanaciju dotrajalih pješačkih površina te renovaciju zelenila oko kompleksa. Radovi bi trebali trajati četiri mjeseca, a obnova derutnoga prolaza nije u planu

Mnogi ga smatraju draguljem arhitekture iz doba Univerzijade, no kompleks Cibona već desetljećima propada. Krajem prošle godine novi je vlasnik počeo obnavljati pročelje poslovnog tornja, a uskoro bi se trebalo pokrenuti i uređenje pješačke zone i zelenila oko kompleksa. Za to je zadužen Grad, koji je raspisao 350.000 eura vrijedan natječaj za sanaciju dotrajalih pješačkih te hortikulturalno uređenje parkovnih i zelenih površina. Kako stoji u dostupnoj dokumentaciji, radovi obuhvaćaju cijeli prostor oko Cibone, uključujući rubnjak koji se pruža uz Savsku, Tratinsku i Ulicu Florijana Andrašeca.

Dotrajala betonska površina će se zamijeniti novom hodnom plohom oko cijelog kompleksa, a zelenilo u zoni Ulice Florijana Andrašeca će se također urediti. Uklonit će se i betonske žardinjere koje stoje uz rub pločnika, a iz lijevanog betona izgradit će se zeleni otok. U natječajnoj se dokumentaciji usto napominje kako će se pritom zadržati postojeća ulična rasvjeta te komunalna infrastruktura, a plan je uređenje dovršiti, kako su proljetos najavljivali iz gradske uprave, za četiri mjeseca. Nije, doduše, poznato kad će početi radovi, a natječaj kojim se traži izvođač traje do 24. rujna.

VEZANI ČLANCI: 

Vanjska površina kompleksa Cibone već je dugo zapuštena. Zidovi su išarani grafitima, tlo je "načičkano" izmetom ptica, žvakaćim gumama i ostalom prljavštinom, a situacija je postala nešto bolja nakon što su nedavno pokrenute akcije čišćenja i uklanjanja "žvrljotina" na zidovima koje su podržale i neke TikTok zvijezde.

U ništa boljem stanju nije ni derutni i neosvijetljeni prolaz u koji se mnogi boje zalaziti, a neodgovorni pojedinci nerijetko ga koriste i kao javni nužnik. O problemima u Ciboninu prolazu pisali smo, podsjetimo, već mnogo puta, no izuzme li se redovito čišćenje podova i stubišta, detaljnije uređenje nije u planu. Ne kane tako u Gradu osvježiti prolaz ni u sklopu radova predviđenih u ovom natječaju.

GALERIJA Nekoć zagrebački ponos, danas šetalište za štakore u centru grada: Izbjegavaju ga i usred dana

Zagreb: Košarkaški centar Dražen Petrović
1/37

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije