Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržavate li zabranu?

Zaboravite na kupnju nedjeljom: Šoping-centri objavili raspored neradnih nedjelja do kraja godine

Gužve ispred zagrebačkih trgovačkih centara zbog Black Fridayja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
19.05.2023.
u 13:48

Htjeli to ili ne, od 1. srpnja trgovine i pekarnice morat će odabrati kojih 16 nedjelja u godini će raditi, a novom režimu prilagodit će se i kupci te zakupci u trgovačkim centrima.

Vlada je odlučila, od 1. srpnja trgovine mogu raditi samo 16 nedjelja u godini. Do primjene te odluke ostalo je još nešto više od mjesec i pol dana jer uredba na snagu stupa 1. srpnja. Trgovci će se, dakle, morati odlučiti koje će to nedjelje biti, s tim da će ove godine imati lakšu situaciju jer će 16 radnih nedjelja morati rasporediti na 27 preostalih tjedana u godini, dok će već od 2024. imati zahtjevniji posao.

I dok je trgovačkim lancima posao donekle lakši s obzirom na to da imaju veći broj poslovnica i prema tome mogu organizirati rad, prave muke oko iznalaženja rješenja imali su šoping-centri kako bi udovoljili zakupcima, ali i kupcima. Zato, primjerice, zagrebački Arena Centar još uvijek nema konkretne datume radnih nedjelja, ali općenita ideja postoji.

– Odlučili smo fokusirati se na period povećanog interesa kupaca krajem godine. O točnim datumima ćemo pravovremeno informirati javnost – poručili su za N1 iz Arena Centra.


VEZANI ČLANCI:


Avenue Mall već ima konkretne datume radnih nedjelja, ali Zagrepčani se moraju pripremiti da od 1. srpnja do rujna nedjeljom mogu zaboraviti na taj šoping centar.

– Radit ćemo prve tri nedjelje u rujnu, prve četiri u listopadu te sve nedjelje u studenome i prosincu – kazali su iz Avenue Malla.

Najbolja je situacija što se tiče zagrebačkog City Centera one jer East će raditi po jednom rasporedu, West po drugom. Preklapat će se tek na najprometnije datume.

Konkretnije, West će raditi 9. srpnja, 13. kolovoza, 3. i 10. rujna, 8., 15., 22. i 29. listopada, sve nedjelje u studenome i sve nedjelje u prosincu, osim 31. East će raditi 16. srpnja, 20. kolovoza, 3. i 17. rujna, 8., 15., 22. i 29. listopada, sve nedjelje u studenome te također sve nedjelje u prosincu osim 31.

Ostali trgovački lanci do 1. srpnja moraju odrediti kako će raditi tijekom nedjelja.

Slažete li se s inicijativom da se zabrani rad nedjeljom?

Komentara 20

CA
car100
15:14 19.05.2023.

bolje za radnike u trgovinama (one koji ne ostanu bez posla zbog ovoga), a lošije za kupce ...

KR
kruno100
15:18 19.05.2023.

i 16 nedjelja je previše. Ljudi trebaju biti doma jedan dan tjedno sa svojim obiteljima (neovisno da li netko to gledao kroz religiju ili ne).

Avatar brons
brons
14:58 19.05.2023.

Šoping, jel to po vuku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije