pogled s ilice

Zagreb Eye: Na 16. katu nebodera u centru otvara se vidikovac

zagreb eye (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
19.04.2013.
u 09:45

Panoramskom pogledu na Zagreb već su svjedočili građani koji su donijeli promotivne letke. Zasad je cijena 15 kuna.

Vidikovac na 16. katu iličkog nebodera otvorit će se za javnost 31. svibnja, na rođendan Grada Zagreba. Ova zanimljiva turistička atrakcija pomno se razrađuje, a detalji se kriju od javnosti. Ipak, prvi posjetitelji već su obišli vidikovac jer se tijekom travnja po centru grada dijele promotivni leci pa donositelji za cijenu od 15 kuna mogu uživati u kratkome panoramskom pogledu na Zagreb, a cijena za djecu do 150 centimetara visine je 5 kuna. Promotivnih akcija bit će još, poručuju organizatori.

– Još nismo definirali sve sadržaje. Zbog toga još nismo odredili ni konačnu cijenu ulaznica koje moraju biti pristupačne Zagrepčanima, ali i strancima. U svakom slučaju, na vidikovcu će se moći popiti kava tijekom dana, a navečer čaša vina – rekla je Tina Verhas, direktorica marketinga Zagreb Eye vidikovca.

Neboder je građen 1957./1958. godine za vrijeme mandata gradonačelnika Većeslava Holjevca, a službeno je otvoren 22. kolovoza 1959. godine. Nakon samoubojstava mladića 1967. godine postavljena je ograda. Uz crticu iz povijesti nebodera veže se i akcija Zvonka i Julienne Bušić koji su s posljednjeg kata, na Dan SFRJ 29. studenog 1970., bacali letke tražeći neovisnost Hrvatske. Nakon akcije oboje su uhićeni.

Posljednji kat nebodera oduvijek je bio zanimljiv poduzetnicima – ondje je bio Radio 1, klub, kafić, ali i japanski restoran Sora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije