NABAVKA U GRADU

Zagreb nabavlja vrećice i traži polovne kamione za odvoz otpada

Zagreb: Stanarima Dalmatinske ulice djelatnici Čistoće odvezli kante za otpad
Neva Zganec/PIXSELL
21.08.2024.
u 15:02

Za vrećice za odvojeno prikupljanje otpada planira se potrošiti 5,5 milijuna eura, dok će najam 12 kamiona za odvoz otpada stajati 1,3 milijuna

Grad trenutačno provodi savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u vezi dvogodišnjeg okvirnog sporazuma za nabavu vrećica za odvojeno prikupljanje otpada, čija je vrijednost procijenjena na 5,5 milijuna eura, plus PDV. Ovaj okvirni sporazum predviđa isporuku vrećica jednakih dimenzija kao i do sada, a jedan od ključnih uvjeta koji je postavljen, kao i u prijašnjim nabavama, jest da vrećice budu izrađene od polietilena s najmanje 90 posto udjela recikliranog materijala.

Sukladno traženim specifikacijama, sporazum predviđa da će onaj tko dobije posao morati isporučiti ukupno 3 milijuna i dvjesto tisuća rola vrećica zapremine 10 litara, s 10 komada u svakoj roli. Osim toga, predviđena je isporuka milijun i sedamsto tisuća rola vrećica od 20 litara te 300.000 rola vrećica od 40 litara. Svi ovi proizvodi bit će isporučeni u skladište Grada, kao i u deset trgovačkih lanaca s kojima Zagreb ima dogovorenu suradnju. Procijenjena vrijednost ovih isporuka iznosi 2,35 milijuna eura plus PDV.

POVEZANI ČLANCI:

U drugoj grupi sporazuma predviđena je nabava milijun paketa vrećica za biootpad zapremine 10 litara, pri čemu svaki paket sadrži 52 vrećice. Osim toga, planira se i nabava 250.000 rola žutih vrećica za plastiku zapremine 120 litara, s po 13 vrećica u svakoj roli. Traži se i 250.000 vrećica u koje će se pakirati one za biootpad i plastiku. Ukupna vrijednost ove druge grupe proizvoda procijenjena je na 3,2 milijuna eura bez PDV-a.

Osim nabave vrećica, Grad ponovno traži tvrtku koja bi osigurala povremeni najam 12 kamiona za odvoz otpada, za što je predviđen dvogodišnji okvirni sporazum u vrijednosti od 1,32 milijuna eura plus PDV. Ovaj najam predviđa deset kamiona volumena od 10,1 do 18 kubnih metara te dva kamiona volumena od 16,1 do 25 kubnih metara.

Podsjetimo, Grad je ove godine već nabavio devet novih kamiona, a još 26 je naručeno i očekuje se da će stići do kraja ove ili početkom iduće godine.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
08:14 22.08.2024.

Ne koristim i ne planiram koristiti Zg-vrećice. Ne zato što su skupe i nekvalitetne, već iz principa. I pozivam sve sugrađane da na svakom koraku, na bilo koji mogući način, iskazuju neposluh i otpor sadašnjoj nenarodnoj zagrebačkoj vlasti.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:10 22.08.2024.

Fantastično, kad firma koja prikuplja smeće (s upitnim rezultatom), kupuje otpad i kramu za prikupljanje otpada..... Monty Python....

LA
larala
09:28 22.08.2024.

Hm, u Bandićevo vrijeme, Tomašević bi za ovo rekao da se novac izvlači iz Grada i nekom rođi pogoduje....sad je isto kao nešto super. Što to Tomašević i Možemo rade? ....5.5 mil. (bez PDV-a) samo za vrećice, bez svih ostalihh troškova koje idu uz iste, poput npr. plaćanja mjesta na polici na kojima iste stoje u trgovini..... 1.3 mil. za najam kamiona.... No, očito nema veze, sve gubitke ionako će platiti građani Zagreba, a koliki su isti uz ovakvo razbacivanje novca ne možemo ni znati, jer Čistoća u rukama "transparentnih i poštenih" Možemo-vaca, još uvijek nije objavila godišnje izvješće o poslovanju Čistoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije