Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JARUN

Zagreb trči sa srcem: Peto izdanje utrke Run for MD 2024. promiče svijest o mišićnoj distrofiji

Foto: Društvo distrofičara Zagreb
1/2
16.05.2024.
u 08:00

Organizatori su spremili nešto za svakoga, uključujući dječju utrku, glavnu utrku, a možete se priključiti i virtualnoj utrci

Ovogodišnja utrka održat će se u razdoblju od 19. do 21. svibnja u virtualnom obliku, s centralnim događajem koji će se odvijati 19. svibnja uživo na RŠC Jarunu. No, ovo nije samo još jedna atletska utrka. Ova je utrka srčana, doslovno. 

MD je genetska bolest koja zahvaća mišiće, uzrokujući slabost, gubitak snage te smanjenje mišićnog volumena. Upravo iz tog razloga, organizatori su odlučili koristiti svoje korake kako bi podigli svijest i sredstva za poboljšanje kvalitete života osoba oboljelih od ove teške bolesti.

Organizatori su pripremili nešto za svakoga. Dječja utrka na 500 metara kreće u 9:30, a glavna utrka, dužine 5 km - od RŠC-a Jarun do Otoka Trešnjevka i nazad, startat će u 11:00 sati. Za one koji ne mogu biti fizički prisutni, organizirana je i virtualna utrka koja će trajati od 19. do 21. svibnja.

VEZANI ČLANCI:



Za sudjelovanje u virtualnoj utrci je potrebno istrčati 5 km, a za osobe s invaliditetom koje koriste ručna ili elektromotorna kolica potrebno je prijeći 2,5 km uz korištenje neke od aplikacija za trčanje. Nakon utrke, rezultate, odnosno snimku zaslona potrebno je poslati na info@ddz.hr, a osigurane su i nagrade za prva tri najbolja rezultata u muškoj i ženskoj kategoriji te u kategorijama ručna i elektromotorna kolica.

Organizatori utrke, Društvo distrofičara Zagreb, Savez društava distrofičara Hrvatske, uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba te podršku platforme "Trči sa srcem", peti put organiziraju utrku povodom Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti.

Startninu u iznosu od 20 eura plaćaju svi natjecatelji stariji od 15 godina, a prijave za sve utrke se zaprimaju putem linkova na službenim stranicama Društva distrofičara Zagreb. 

Uplate se vrše na žiro račun Društva distrofičara Zagreb:
IBAN: HR6023600001101462323
Uz naznaku: Donacija za ostvarivanje ciljeva DDZ, Ime i prezime

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije