Divljaštvo

Zagreb: Vandalski čin na groblju. Srušili nadgrobne ploče i križ

groblje (1)
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
1/6
03.04.2011.
u 14:05

Protiv nepoznatog počinitelja bit će podignuta kaznena prijava za djelo narušavanja mira pokojnika

Više od petnaest nadgrobnih ploča i drveni križ srušeni su danas na zagrebačkom gradskom groblju Gornje Vrapče.

Neslužbeno doznajemo da najvjerojatnije nije riječ ni o kakvoj sekti, odnosno sotonistima, jer ne postoje znakovi koji bi na to upućivali. Primjerice, križevi nisu okrenuti naopako kao što to obično bude kad po grobljima "operira" ta mržnjom ispunjena grupacija.

Također, uništeni betonsko-mramorni spomenici ne pripadaju samo jednoj nacionalnoj ili vjerskoj skupini, tako da je isključen i rasizam. Ako ih se uhvati, huliganima prijeti novčana i zatvorska kazna do tri mjeseca.

Napomenimo i da je dan prije 39-godišnjak na istom groblju pokušao ukrasti bakrene oplate s krovišta mrtvačnice, no uhvaćen je na djelu.

Komentara 26

PO
Posavina09
14:25 03.04.2011.

to mogu samo nasi manijaci-divljaci uraditi

OB
-obrisani-
14:26 03.04.2011.

hehe pa to su spomenici zna se ciji ,nisu htjeli napisati da se vidi ...

OV
over
15:27 03.04.2011.

nisam ni sumnjao da cu ovdje naletjeti na ovakve komentare...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije