Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklisti najugroženija kategorija

Zagrebačka policija provela preventivnu akciju 'I dva kotača su jednako važna!'

Bicikl u Zagrebu najbolje je prijevozno sredstvo metropolom
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/6
03.06.2024.
u 16:00

Kako bi smanjili broj prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba u cestovnom prometu te kako bi sigurno stigli do svog odredišta uz određene opće odrednice potrebno je prilagoditi brzinu kretanja na cestama, naglasio je voditelj Službe prometne policije Krešimir Mišić

Dolaskom toplijih dana sve veći broj biciklista, motociklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava sudjeluje u cestovnom prometu.  Iako je posebno vožnja biciklom, poželjan oblik rekreacije i zdravog načina života, biciklisti su i jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu. Kao i ostali sudionici u prometu biciklisti, motociklisti, mopedisti i vozači osobnih prijevoznih sredstava su se dužni pridržavati prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.  
 
Policija podsjeća sve ljubitelje dva kotača na samozaštitno ponašanje i prometnu kulturu, a što je prezentirano na tematskoj konferenciji za medije "I dva kotača su jednako važna".

VEZANI ČLANCI: 

Ovo je samo jedna u nizu preventivnih akcija koje provodimo upravo sa naglaskom na sve one koji su aktivni u prometu na dva kotača. Policijska uprava zagrebačka ne čeka da se dogode prekršaji nego preventivno djeluje, a što u konačnici pokazuje i ova preventivna akcija – uvodno je objasnila voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti. Dodala je i kako je zagrebačkoj policiji svaki sudionik u prometu jednako važan te kako se slične aktivnosti provode kontinuirano.  

Na našim cestama je sve više vozila na dva kotača, te obzirom da svi dijelimo istu cestu potrebno je naučiti poštivati sve kategorije vozila na cesti. U 2023. godini ozlijeđeno je 115 vozača na dva kotača, dok su četiri motociklista poginula na području Policijske uprave zagrebačke. Kako bi smanjili broj prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba u cestovnom prometu te kako bi sigurno stigli do svog odredišta uz određene opće odrednice potrebno je prilagoditi brzinu kretanja na cestama – naglasio je voditelj Službe prometne policije Krešimir Mišić.

VEZANI ČLANCI: 

Da je jedan od najvažnijih čimbenika sigurnosti u prometu upravo ispravnost opreme, ali i kultura vožnje koja bi se trebala prenositi budućim generacijama, istaknuo je radiolog Natko Beck koji je također prisustvovao konferenciji. 

– Trebamo biti tolerantni jedni prema drugima u prometu, te se truditi stići sigurno na odredište, a ne brzo. O samoj važnosti opreme govori i krilatica koju volim koristili „Da mozak ne bude kaša, čuva nas kaciga naša – istaknuo je Beck. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije