PORAZNI PODACI

Zagrebačka policija u jednoj noći zaustavila 150 pijanih vozača: Rekorder se mortus pijan zabio u drugi auto

PU zagrebačka
19.10.2024.
u 11:32

Od 148 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 18 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg.odnosno promila.

U noći s petka na subotu 18./19. listopada 2024. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća, izvijestila je zagrebačka policija.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 297 prometnih prekršaja, od čega:

  • 148 prekršaja vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola
  • 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 13 prekršaja nepropisne brzine,
  • 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji,
  • 117 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača:

Rano jutros, 19. listopada oko 3.55 sati, 34-godišnjak je skrivio prometnu nesreću na način da je pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg u organizmu te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se ulicom Vukomerec u smjeru istoka te dolaskom do raskrižja sa ulicom Siniše Glavaševića nije zaustavio vozilo na crvenom svijetlu na semaforu uslijed čega je prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak.

U prometnoj nesreći 34-godišnjak je lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici Dubrava.
Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu te će nakon otriježnjenja biti prepraćen na nadležni prekršajni sud.
 
Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđena su 2 prekršaja.

Od 148 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 18 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg.

Prilikom provođenja akcije, 19 je osoba uhićeno, od čega 18 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,5 g/kg  u organizmu i jedan zbog odbijanja alkotesta te će biti privedeni na nadležni prekršajni sud."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije