Poznati zagrebački hotel Esplanada proširio je svoju Gourmet ponudu za van na cijelu kolekciju primamljivih poslastica
te pritom pokrenuo uslugu narudžbi i preuzimanja jela kroz bezkontaktni drive-through sustav ili mogućnost dostave limuzinom.
Priopćenje prenosimo u cijelosti.
"Ukusna domaća pašteta od bakalara s Esplanadinim potpisom, salata od hobotnice, primamljiva salata s rižinim rezancima i kozicama, krem juha od čičoka, quiche lorraine s dimljenim lososom i hrenom, pita s bakalarom, domaći bakalar na bijelo ili crveno, domaća sočna savršeno pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem, ili pak cijela purica s mlincima i finim krumpirom dauphinoise uz umak od začinskog bilja, rolana teleća plećka, legendarni Esplanadini štrukli zapečeni u finom vrhnju, tradicionalni Esplanadin božićni kuglof sa začinima, sušenim voćem i čokoladom, makovnjača, orahnjača ili neodoljiva selekcija blagdanskih kolačića u pažljivo stiliziranoj ambalaži – zamislite sve ovo na stolu u vašem toplom domu, spremno za posluživanje i gurmansko uživanje.
Esplanadin tim vrhunskih kuhara, nakon dobro poznate Esplanadine božićne purice i kolača koji su posljednjih godina bili pravi blagdanski hit među domaćicama, ovog je adventa znatno proširio ponudu narudžbi jela za van.
„Kreirali smo ponudu u kojoj svatko može pronaći ponešto za sebe, ponudu koja je dostupna gostima svaki dan. Pobrinuli smo se da u ovim novonastalim uvjetima, u kojima ljudi ne mogu ići u restorane i preporučuje se izbjegavanje odlaska u kupnju, ponudimo vrlo jednostavnu uslugu i baš sve za raskošan blagdanski stol kod kuće. Vidimo da postoji povećana potreba za narudžbama, a naša se ponuda svakako ističe pakiranjem, količinom te dobrim omjerom cijene i kvalitete namirnica koje pažljivo biramo. Patka je, primjerice, iz slobodnog uzgoja i dolazi iz OPG-a Orehovec iz Međimurja na Dravi. Naše purice provjerene su kvalitete, također iz slobodnog uzgoja, i stižu iz obližnjeg OPG-a, dok domaću teletinu nabavljamo u Zagorju, a brancin je iz Jadranskog mora. Jako pazimo da jela pripremamo samo od vrhunskih namirnica, a naši gosti to prepoznaju. Primjerice, consommé pripremamo već desetljećima po tradicionalnoj recepturi: u juhu dodajemo konjak i čisto meso od buta te kuhamo satima da bi se dobila najfinija koncentracija okusa. Zapečeni Esplanadini štrukli pripremaju se u našoj slastičarnici još od 50-ih godina prošlog stoljeća po istom isprobanom receptu, a u ovoj ponudi imamo i varijantu štrukli s brašnom bez glutena. Vjerujem da smo složili zaista primamljivu kolekciju”, istaknuo je Miroslav Jurić, sous chef Esplanadine kuhinje.
„Postupak narudžbe Esplanade Gourmet kolekcije za van vrlo je jednostavan. Gosti nam se mogu javiti putem telefona, WhatsAppa, Vibera ili e-pošte, izvršiti narudžbu i platiti bankovnom transakcijom ili aplikacijom Keks Pay. Narudžbu mogu preuzeti u dogovoreno vrijeme putem brzog i efikasnog drive-through sustava, bez fizičkog kontakta te uz najviše standarde i stroge mjere opreza. Kada gost stigne svojim vozilom na stražnji ulaz hotela, naše osoblje u kratkom roku dostavlja i unosi u automobil svježe pripremljeno jelo, pakirano u stilizirane kutije. Jednostavno. Za one koji žele potpunu uslugu do svojeg kućnog praga, nudimo specijalnu dostavu limuzinom”, naglasio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, i dodao: „Velika je potražnja za našom ponudom hrane za van, a kada je ovako upakirana i jednostavna za konzumaciju, vjerujem da će oduševiti mnoge koji su inače redoviti gosti naših restorana. Blagdanska kolekcija tek je početak i sigurno nećemo stati na tome. Svakodnevno se prilagođavamo situaciji i nastojimo ponudom biti dostupni gostima u ovim novim prilikama.”
Zaboravite stoga na smrzavanje i stresnu potragu za kvalitetnim namirnicama, na cjelodnevno kuhanje i zagorjeli ručak; jednostavno naručite savršeno pečenu patku s mlincima, poslužite ukućanima vruće štrukle i zasladite se primamljivim Esplanadinim kolačićima koje svakodnevno priprema vrstan tim slastičara da bi na vaš stol stigli mirisni i svježi za konzumiranje. Uz tradicionalne kolačiće, u ponudi slatkih Esplanadinih poklon-paketa i ovih je blagdana tradicionalni božićni kuglof sa sušenim voćem, orašastim plodovima i mirisnim začinima, preliven finom čokoladnom glazurom i pakiran u stiliziranu okruglu ružičastu kutiju, kao savršen božićni poklon za voljenu osobu ili poslovne partnere.
Iznenadite dragu osobu gurmanskim poslasticama s Esplanadinim potpisom. Narudžbu izvršite telefonom na 091 604 2257 ili e-poštom na xmas@esplanade.hr, platite bankovnom transakcijom ili aplikacijom Keks Pay, uputite se u Esplanadu, osoblju hotela jednostavno otvorite vrata svojeg automobila i preuzmite narudžbu. Mogućnost dostave limuzinom dodatno se naplaćuje, a cijena se formira na upit. Dopustite da Esplanadini chefovi kuhaju za vas – vi se samo prepustite hedonističkim trenucima uz svoje najbliže.
Ponuda Esplanade Gourmet kolekcije – božićno izdanje za van dostupna je svaki dan od 11 do 22 sata. Narudžbe se preuzimaju prema potvrđenom dogovoru u točno određeno vrijeme nakon primljene uplate. Određena jela moguće je naručiti 30-ak minuta prije preuzimanja, a neka složenija jela potrebno je naručiti najmanje 4 sata prije – primjerice do 12 sati (do podneva) da bi bila spremna za preuzimanje najranije od 16 sati istog dana. Preporučujemo da takva jela naručite barem dan prije", navodi se u priopćenju.
ahahah koje bedastće..pa jejftinije me dođe da si sam spravim hranu koja će koji dan trajati nego u jednom danu plaćati nešto što bi mogao za tri dana istegnuti...meni ljudi ne vjeruju kad im kažem da mjesečno na hranu trošimm nti 300 kn ..sve ostalo je za račune i štednju a uštediti se može i to pozamašno...no da bi tako živio treba se puno toga odreći a to je danas za mnoge MISIONIMPOSIBLE...tako da malo njih uspije u tome.. kaj se tiče hrane imam je doma u izobilju od kobasica do špeka i čvaraka i domače hrane od konzerviranog do svega živog...i sve je to kupljeno i pripremljeno na ovaj način...moja gozba je samo moja...hvala bogu pa sam znao i znam kaj nam slijedi pa sam se i godinu u naprijed pripremio za žvot na koju godinu a kasnije tko živ tko mrtav,,,u glavnom prijeti nam glad svima samo kaj se još uzima od ljudi polako i postepeno kaj se može i gdje se god može...ljudi još uvijek mnogi ne kuže kaj se sprema...tko je mislio u naprijed iskoristio je ovo vrijeme još slobode jer nam uskoro slijedi robija i zatvaranja samo takva svima...a onda i ograničenja u svemu pa čak i u namirnicama i hrani što je najbitnija stavka za život...sretno svima i za opću informaciju JOŠ IMATE MALO VREMENA ZA PRIPREMITI SI ZALIHU JER USKORO NEĆE NITI OVOGA BITI KAJ SE IMA...SRETNO SVIMA...