Zakedno s Fokusom

Zagrebački HSLS: Uredite šetnicu Črnomerec i kanalizacijski kolektor

HSLS Zagreb
24.06.2022.
u 13:49

Od početka radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora i uređenju klizišta uz potok Črnomerec prošlo je više od 14 godina, a sve do danas nisu završeni, dok kanalizacijski kolektor nije uopće priključen, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Zagreb nije samo špica i centar, nego svaki njegov kvart, pa zato Črnomerec zaslužuje da se konačno riješi uređenje šetnice Potoka Črnomerec i nastave radova na proširenju kanalizacijske mreže za 7000 stanovnika četvrti. Rekao su to jučer Darko Klasić, predsjednik zagrebačkog HSLS-a i saborski zastupnik, Mladen Salajster predstavnik inicijative građana za uređenje dječjeg igrališta te Vedran Jerković iz stranke Fokus.

Od početka radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora i uređenju klizišta uz potok Črnomerec prošlo je više od 14 godina, a sve do danas nisu završeni, dok kanalizacijski kolektor nije uopće priključen. Pristupna cesta izgrađena uz kolektor, koja je predstavljena kao jedna od budućih najatraktivnijih zagrebačkih zelenih šetnica i dalje je nedovršen projekt. U taj projekt dosad je uloženo više od 120 000 000,00 kn Zagrepčana, zbog čega je, pored bolnice u Blatu, riječ o najvećem nedovršenom ulaganju u Zagrebu. Nova gradska uprava nažalost nije prepoznala vrijednost i važnost oplemenjivanja i pretvaranja te šetnice u park-šumu sa svim rekreacijskim popratnim sadržajima u širem centru grada te je njezino uređenje zaustavila isključivši ga iz plana malih komunalnih akcija GČ Črnomerec, poručili su na konferenciji. 

1/5

Mladen Salajster, predstavnik inicijative koja je prikupila više od 1000 potpisa građana za uređenje dječjeg igrališta uz šetnicu potoka Črnomerec, razočaran je nerealiziranjem izgradnje igrališta, za koju su se osigurala sredstva u proračunu GČ Črnomerec za prošlu godinu, a čiji je projekt besplatno izradio arhitekt i susjed iz kvarta. Vedran Jerković, predstavnik stranke Fokus te svakodnevni korisnik šetnice, kao roditelj djevojčice koja je već 8 godina u invalidskim kolicima komentirao je uređenje dječjeg igrališta na šetnici uz potok Črnomerec.

– Pozivam gradsku vlast da se prestane baviti ideologijom, zastavama duginih boja, farbanjem klupica i patetičnim statusima dogradonačelnice kako gore svijetla u uredu u ponoć, već da se prime ozbiljnog posla i da za početak njihov predsjednik VGČ Črnomerec riješi ulaz na šetnicu kako bi osobe u invalidskim kolicima uopće mogle ući na istu. Kao što mi je i obećao prije mjesec i pol dana da će po hitnom postupku isto biti riješeno – kaže Jerković. ,

Klasić je na kraju konferencije istaknuo da je gradonačelnik odustajanjem od ovog projekta odustao od ekoloških i suvremenih urbanističkih vrijednosti. Odustao je od svojih obećanja, politika koje proklamira i zadaća koje su mu građani povjerili. To nije samo još jedno prekršeno predizborno obećanje, nego je u suprotnosti sa svim ciljevima i programima koje je stranka Možemo proklamirala u javnosti jer se projektima poput ovoga u potpunosti ostvaruju temeljne svrhe zelenih politika, bez čijeg postizanja politike gube zeleni predznak, neovisno o tome jesu li oblikovane na lijevom, desnom ili liberalnom dijelu političkog spektra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije