PROGRAM ZA DJECU I ODRASLE

Zagrebački kvartovi kulture sele u Siget: Na rasporedu i predstave 'Uvijek postoji sutra' i 'Prekid preko veze'

Foto: Zagrebački kvartovi kulture
1/5
06.09.2024.
u 11:00

Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja, srpnja i rujna donijeli su i donose kulturni program u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice.

Nakon Novog Jelkovca, Svete Klare i Malešnice u lipnju i srpnju, projekt Zagrebački kvartovi kulture nastavlja svoje proputovanje te za vikend seli u Siget. Dvodnevni program kao i dosad uključuje kazališteza djecu i odrasle, glazbeni program, filmove i suvremeni cirkus. 

Program u subotu kreće od 17.30 sati uz marš Zagrebačkog orkestra ZET-a, a nastavlja se u 18 sati kad je na programu cirkuska izvedba za najmlađe, predstava "U mojim snovima" Teatra Cirkus Punkt autorice i izvođačice Marijane Matoković. Glazbeni program prvog dana uključuje koncert udaraljkaša Filipa Merčepa od 19 sati, nakon čega slijedi zanimljiv i raznovrstan filmski program zasve uzraste. Niame, u Siget stiže kratki igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" redatelja Nebojše Slijepčevića koji je osvajanjem prve Zlatne palme u Cannesu nakon osamostaljenja Hrvatske obilježio tekuću filmsku godinu. 

Program u subotu završava projekcijama dvaju filmova, humoristična drama "Uvijek postoji sutra" redateljski je prvijenac popularne talijanske glumice Paole Cortellesi koji je u Italiji postao fenomen postavši deveti najgledaniji film u ovoj zemlji svih vremena. Za one najmlađe pak u 20.30 sati u Podbrežju bit će prikazan prvi hrvatski dugometražni crtanifilm i jedan od najpopularnijih na ovim prostorima, "Čudesna šuma Milena Blažekoviča". Nastao prema motivima Kaktus bajke poznate dječje književnice Sunčane Škrinjarić. Film prati avanture slikara Palete i šumskih stvorenja u njihovom pokušaju obrane svog doma od zlog Kaktus Cara.

POVEZANI ČLANCI:

Nedjeljni program počinje u 11.30 sati interaktivnom dječjom predstavom "Zvukolika šuma" Svetlane Patafta i Lucije Stanojević koja se bavi osnovnim glazbenim pojmovima, a nastavlja se u 12 sati koncertom trio sastava Peso Neto. U kasnim poslijepodnevnim satima bit će izvedena cirkuska predstava "Stative", zajednički projekt cirkuskih umjetnika Klare Barišić i Domagoja Šoića. Program završava koncertom sedmeročlanog zagrebačkog funk benda Dementronomes koji je na rasporedu u 18.30 sati te izvedbom predstave "Prekid preko veze" kazališta Moruzgva, proizašle iz pera renomiranog francuskog autora, redatelja i glumca te dobitnika prestižne Molièreove nagrade, Tristana Petitgirarda, a u režiji Krešimira Dolenčića. 

Ovu hit-predstavu o ljubavnim prekidima izvode Matija Šakoronja, Petra Kurtela i Filip Detelić. Kompletan program u Sigetu je besplatan i održat će se na platou u ulici Prilaz Ivana Visine, osim projekcije filma Čudesna šuma koja će se održati u Podbrežju. Program uključuje i obilazak Brodarskog instituta uz stručno vodstvo i predavanje, no sva mjestaza obilazak su popunjena.

Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja, srpnja i rujna donijeli su i donose kulturni program u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno putuju kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućuju neposredan kontakt s kulturnim sadržajem. 

Podsjetimo, prvidio projekta Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja i srpnja uz više od četrdeset događanja svojim je dolaskom podržalo više od pet tisuća posjetitelja. Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije