SPRIJEČILI 'CAR MEET'

Zagrebački policajci upali na parkiralište i otkrili hrpu prekršaja: U automobilu pronašli tri mačete

Zagrebački policajci spriječili 'car meet'
Foto: PUZ
1/2
29.09.2024.
u 13:36

Cilj aktivnosti preventivno i represivno djelovati na poštivanje prometnih propisa te podizanje prometne kulture zbog sigurnosti svih sudionika, uz poštivanje javnog reda i mira s obzirom da nerijetko buka na takvim okupljanjima remeti kvalitetu života građana, poručuju iz Policijske uprave zagrebačke

Ovog petka zagrebački policajci prekinuli su okupljanja većeg broja vozila i vozača na parkiralištu Ljubljanske avenije gdje su se okupili sudionici „car meet scene“. U obavljenom nadzoru nad ukupno 36 vozila policajci su utvrdili niz prekršaja. Pa je tako sedam osoba je sankcionirano zbog utvrđene manje tehničke neispravnosti vozila, a jedna osoba je sankcionirana zbog utvrđene veće tehničke neispravnosti vozila zbog čega je sporno vozilo i isključeno iz prometa, a tri osobe su sankcionirane zbog vožnje vozila bez istaknute ili slabo vidljive registarske pločice te je jedna osoba sankcionirana zbog nepropisnog korištenja mobilnog uređaja.

Kod jednog vozača čije je vozilo zatečeno u prometu na cesti, utvrđeno je da je tehnički neispravno, a prilikom postupanja i pregleda tog vozila uočene su tri mačete odnosno hladno oružje. Pronađeni predmeti su od vozača oduzeti i zbog istih će biti prekršajno sankcioniran.

– Navedenom aktivnošću prometne policije Policijske uprave zagrebačke nadziran je, u ovom slučaju, zapadni dio grada te će se i dalje nastaviti na području cijeloga grada nadzirati mjesta okupljanja kao i sve one lokacije koje su pogodne za ovakve susrete ljubitelja vozila i vozača – poručuju iz Policijske uprave zagrebačke te dodaju kako je cilj aktivnosti preventivno i represivno djelovati na poštivanje prometnih propisa te podizanje prometne kulture zbog sigurnosti svih sudionika, uz poštivanje javnog reda i mira s obzirom da nerijetko buka na takvim okupljanjima remeti kvalitetu života građana.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Komentara 3

DA
darwil
14:30 29.09.2024.

Neka policija napravi takvu kontrolu zlouporabe invalidskih znakova parkiranja,iznenadili biste se

Avatar fidelio
fidelio
15:44 29.09.2024.

Nađu ti tri mačete i dobiješ prekršajnu prijavu. Kažeš nešto protiv premijera i dobiješ kaznenu... Ima smisla.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
14:44 29.09.2024.

Pa i dizalica i teleskopski ključ za skidanje kotača je hladno oružje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije