Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prinove

Zagrebački zoološki vrt bogatiji za tridesetak mladunaca

majmun
Foto: ZOO Maksimir
1/4
11.06.2010.
u 10:22

Zagrebački je zoološki vrt u svibnju postao bogatiji za tridesetak životinja. Prinove su, među ostalima, dobili hanuman languri, prerijski psi i bijele rode, a posebno raduje dolazak na svijet male antilope sitatunge.

U povodu 85. rođendana, koji će proslaviti 19. i 20. lipnja, Zoološki vrt grada Zagreba javnosti predstavlja svoje najmlađe stanovnike.

Vesele vijesti o prinovama dolaze iz nastambi hanuman langura, prerijskih pasa, ogrličastih pekarija i sjevernoameričkih prugastih vjeverica. Svoje će  potomstvo ponosno pokazati posjetiteljima Maksimira i sove jastrebače, bijele rode, jeleni aksisi te jelenske antilope.

Koliko životinjski svijet može biti čudesan, potvrđuje priča o maloj antilopi sitatungi. U prirodi nije uobičajeno da očevi sudjeluju u dolasku mladunčeta na svijet pa je utoliko nedavni događaj iz zagrebačkog zoološkog vrta zanimljiviji. Pred očima brojnih posjetitelja i bljeskovima fotoaparata pri porođaju male antilope pomagali su njezini otac i baka. Nakon teljenja mladunče su očistili, osušili i osovili na noge. Dok se majka odmarala, otac ga je podržavao pri prvim nespretnim koracima. Veličanstvena scena završena je koračanjem male antilope prema majci na prvo hranjenje, prepričavaju iz Zoološkog vrta.

Većinu najmlađih stanovnika zoološkog vrta posjetitelji mogu vidjeti u njihovim nastambama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije