Burza knjiga

Zahvaljujući razmjeni udžbenika uštedjeli smo čak 1500 kuna

burza knjiga OŠ Samobor
Davor Višnjić/Pixsell
30.08.2010.
u 09:00

Poklanjanje i prodaja udžbenika organizirani su i danas, od 17 do 20 sati te od 9 do 13 u OŠ Milana Langa.

Iako će u svoje klupe prvi put u ovoj školskoj godini sjesti tek za sedam dana, mnogi su školarci pred vratima Osnovne škole Samobor strpljivo čekali već jučer ujutro. Razlog – godišnja razmjena udžbenika koja đacima osim knjiga nerijetko donese i koju kunu džeparca...

– Trebate knjige za šesti razred? Evo, ostalo mi je još par komada. Nisu skupe. Ove uščuvane su za petnaest kuna, a malo zgužvanije po deset. Slobodno si pogledajte – nagovara nas “iskusni” trgovac Vanja Librić, koji je prodavši svoje lanjske udžbenike zaradio čak 65 kuna.

– Sve sam knjige za sedmi razred već dobio od tete, a radne bilježnice od prijatelja pa su mi doma rekli da novac mogu zadržati. Počinjem štedjeti – objašnjava Vanja dok pogledom već traži novu “mušteriju”.

U potragu za učenikom kojemu će baš njegove knjige dobro doći, krenuo je novopečeni šestaš Lovro Vitko, no on svoje udžbenike radije – poklanja.

– Donio sam pet-šest starih knjiga, no bezveze mi je prodavati ih kad sam ih ja od druge djece dobio besplatno. Ove razmjene su baš super stvar – hvali Lovro. Ušteda veseli i njegovu mamu Krešimiru.

– S troje školaraca svaka ušparana kuna dobro dođe, a mi smo ih uz burzu knjiga uštedjeli oko 1500. Još da pronađemo radne bilježnice, i sve je tu – zadovoljna je K. Vitko. No što je s onima koji udžbenike još nisu uspjeli pronaći?

– Razmjena će ovdje biti i u utorak, od 17 do 20 sati, a u OŠ Milana Langa u Bregani svaki dan je od 9 do 13 sati – objašnjavaju upućeni školarci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije