DOĐI, OKUSI, OSJETI, VIDI!

Završni dan Bučijade u Ivanić-Gradu: Pridružite se

Foto: PR
1/10
06.10.2024.
u 10:30

Za najmlađe su organizirane razne aktivnosti, uključujući kazališne predstave, karaoke i natjecanja u jedenju bučinih kremšnita, a Tony Cetinski večeras će zapjevati svoje najveće hitove.

Tisuće ljudi jučer su ispunile centar Ivanić-Grada, gdje je svečano otvoren najveći hrvatski Sajam bučinog ulja. Više od 220 izlagača iz cijele zemlje okupilo se kako bi predstavili bogatstvo domaćih proizvoda, s posebnim naglaskom na bučino ulje. Sajam je službeno otvorio prof. dr. sc. Dragan Primorac, koji je istaknuo zdravstvene benefite bučinog ulja, naglasivši njegovu bogatu paletu vitamina, ali i doprinos promociji hrvatskog turizma.

Izlagači su zauzeli brojne štandove duž Ulice kralja Tomislava i Moslavačke ulice, a posebnu pozornost privuklo je tridesetak proizvođača bučinog ulja koji su, osim ulja, nudili i razne proizvode od buče, poput sušenih koštica, namaza i bučinog brašna. Tržnica Maznica vrvila je od domaćih proizvođača, s bogatim izborom svježih buča, povrća, suhomesnatih proizvoda, sireva, meda i ostalih jesenskih delicija.

Manifestacija je uključivala i znanstveno-stručni skup "Bučino ulje od polja do stola" na kojem su stručnjaci govorili o aktualnim temama u uzgoju buče i proizvodnji visokokvalitetnog ulja. Uspjeh lokalnih proizvođača, poput OPG-a Čedomira Bakrana, naglasio je važnost stručnosti i suradnje u postizanju izvrsnih rezultata.

POVEZANI ČLANCI:

Bučijada, koja je postala nacionalna platforma za proizvođače bučinog ulja iz kontinentalne Hrvatske, ne doprinosi samo lokalnoj poljoprivredi već i turizmu, naglasio je gradonačelnik Javor Bojan Leš. 

Posjetitelji još danas moglu uživati u raznim delicijama poput juhe od buče i pralina u ulicama ukrašenim skulpturama od 12 tona buča. Organizatori pozivaju sve da dođu i uživaju u okusima jeseni te naprave najljepšu jesensku fotografiju. Za najmlađe su organizirane razne aktivnosti, uključujući kazališne predstave, karaoke i natjecanja u jedenju bučinih kremšnita, a Tony Cetinski večeras će zapjevati svoje najveće hitove.

Posjetitelji Bučijade mogu doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom, uz osigurane besplatne parking prostore diljem grada. Detaljnije informacije o programu i kartama za Bučko-Express možete pronaći na službenim stranicama manifestacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije