Zbog nepridržavanja higijenskih standarda tijekom ove godine Sanitarna inspekcija zatvorila je šest pekara i restorana u Zagrebu te ispisala 135 novčanih kazni. Prljave kuhinje najčešći su uzrok zatvaranja ili dobivanja kazni, a uz taj prekršaj pronađeni su i radnici koji su u njima pušili, ili radili bez sanitarne iskaznice.
–Neki nisu provodili dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju pa su im osim upravnih mjera izrečene i naplaćene kazne - kazali su iz Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja. Tijekom ove su godine, inače, obavili oko 300 nadzora.
–U šest objekata privremeno je zabranjena uporaba radnih i pomoćnih prostorija, odnosno prostora dok se ne otklone utvrđene nesukladnosti, a izdano je još 70 raznih rješenja - istaknuli su inspektori.
Pojasnili su i da svi koji obavljaju uslugu cateringa te građanima dostavljaju hranu u kuću, reklamiraju se putem letaka ili interneta bez navoda adrese najčešće obavljaju neregistriranu djelatnost i podliježu nadzoru Carinske uprave Ministarstva financija, odnosno, rade ilegalno te ih građani mogu i prijaviti.
Ha,prođite suterenom Dolca,pažljivije gledajte rubove (" lajsne") prodavaonica mesa i vidjeti će te ž o h a r e ..i crne i žute kako bježe u mrak.Pitam se..koliko dođu " crne naočale" nadležnim sanitarnim inspektorima na lokaciji Dolac ?