16. IZDANJE

ZeGeVege Festival: Tri dana veganskog života, zdravlja i održivosti u Zagrebu

Foto: ZeGeVege
1/5
28.08.2024.
u 13:00

ZeGeVege pruža odličnu priliku za povezivanje s istomišljenicima, upoznavanje s raznolikom veganskom ponudom te edukaciju o pozitivnim promjenama koje možemo napraviti. U tome će pomoći i edukativni panoi i ZeGeVege brošure s receptima, koje će dobiti svi posjetitelji, najavljuju organizatori.

Zagrebački Europski trg, idući vikend, od 6. do 8. rujna zašareniti će i zamirisati razni izlagači veganske hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama, udruge za zaštitu životinja i restorani s izvrsnim veganskim jelima. Osim toga posjetitelji ZeGeVege festivala održivog življenja moći će slušati dinamične, inspirativne i edukativne razgovore na pozornici sva tri dana.

U petak će moći čuti nešto više o tome zašto klimatske promjene zahtijevaju sustavne promjene u proizvodnji hrane te saznati nešto više o suživotu s divljim životinjama, štetnosti pridnenih koća, zašto se prijaviti na Super izazov, kako hranom ohladiti planet i zašto je veganstvo put do zdravlja i vitalnosti.
O ovim temama voditeljica Sara Mešin razgovarat će s Petrom Andrić iz Greenpeacea, Ivonom Stanić iz WWF-a, Nikolinom Plenar Jeličić, Nikolinom Badrov iz Udruge Pobjede, dr. sc. Suzanom Bedić, mag. phys i certificiranom nutricionisticom Valentinom Balgavi. Radionicu reciklaže, namijenjenu djeci i roditeljima, održat će od 17 sati Damjanka Terstenjak iz Socijalne zadruge Humana Nova.

U subotu će se moći saznati nešto više o zdravlju, uštedi i ekološkim prednostima platnenih pelena i uložaka, knjizi "Balkan vegan" koja spaja tradiciju i suvremenu kuhinju, uspjehu veganke sportašice, važnosti proizvodnje biljne hrane, aktivističkoj umjetnosti i borbi protiv specizma. Moći će se čuti kako zdravom veganskom hranom doći do uštede te o povezanosti veganstva i ekologije. Kraj dana obilježit će razgovori o važnosti širenja kruga suosjećanja i izgradnje kulture mira te savjeti kako zajedničkim snagama svi možemo stvarati bolji svijet. U subotu će se s pozornice obratiti Danijela Đigaš, Jelena i Bor Cvetković Šarkanović i Igor Šarkanović, Ana Špac, Tin Pažur, dr. sc. Suzana Marjanić, Martina Đođo, Šime Validžić, Daniel Jakopovich i Dragan Šurlan.

POVEZANI ČLANCI:

Nedjelja će započeti razgovorom sa zaštitnim licima 16. ZeGeVege festivala, splitskim umjetnicima Sonjom Bonačić i Janom Hajsokom, koji će objasniti kako im veganska prehrana pomaže u izgradnji izdržljivih tijela. Poslije razgovora izvest će i akrobatsku točku. Nakon njih, svi će moći saznati odgovore na najčešće predrasude o veganstvu, nešto više o etičkoj kontroverzi eksperimenata na životinjama, o važnosti veganskih opcija u studentskim menzama, zašto je queerfeministički biti veganka, zašto je važno biti glasan za životinje te zašto je veganstvo zdravo u svim fazama života. O tome će govoriti: Igor Drašković, Luka Savić, Dominica Firšt, Marina Milković, Nina Ćorić i nutricionistica Maja Ljubas.

Ljubav prema životinjama, želja za boljim zdravljem i briga za okoliš potiču sve veći broj ljudi da prijeđu na veganstvo ili barem saznaju što više o svim prednostima veganske prehrane. ZeGeVege pruža odličnu priliku za povezivanje s istomišljenicima, upoznavanje s raznolikom veganskom ponudom te edukaciju o pozitivnim promjenama koje možemo napraviti. U tome će pomoći i edukativni panoi i ZeGeVege brošure s receptima, koje će dobiti svi posjetitelji, najavljuju organizatori.

Više informacija o 16. ZeGeVege festivalu i održivom načinu prehrane, kao i prijavnica za volontiranje, nalaze se ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije