zagrebačka politika

Žele izgurati 2015. bez promjena i sa Sandrom Švaljek na čelu grada

Sandra Švaljek
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.12.2014.
u 13:00

U prvoj polovici godine mogući su i prijevremeni izbori i za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu, ako tako odluči Milan Bandić

Zatišje prije bure – tako ukratko nadolazeću 2015. godinu doživljavaju i vlastodršci, ali i oporbenjaci u Zagrebu.

I dok će građani svakako osjetiti manjak proračunskog novca, što kroz projekte koji su trebali biti realizirani, što po znatno manjim davanjima za pojedine djelatnosti, gradski političari u planu imaju doslovce izgurati 2015. bez prevelikih promjena, na čelu s trenutačnom dogradonačelnicom Sandrom Švaljek.

Njezina je retorika blaga i veća je mogućnost dogovora s njom nego s Milanom Bandićem

dio gradskih političara o Sandri Švaljek

I dok dio ljudi sklonih gradonačelniku Milanu Bandiću kalkulira da će se on na čelo Grada, bez obzira na pravosudni proces u tijeku, vratiti do lipnja bez prevelikog manevarskog prostora s obzirom na nedavno usvojeni gradski proračun, dio ipak računa da će godinom upravljati Sandra Švaljek. Razlog tome, kako kažu, njezina je blaga retorika i veća mogućnost dogovora nego što su je imali s Bandićem.

A upravo je prva polovica 2015. ključna za političku scenu Zagreba – vrijeme je to u kojem se još mogu izazvati, odluči li tako Bandić, prijevremeni izbori, kako za mjesto prvoga čovjeka grada tako i za ona u Gradskoj skupštini.Takav scenarij ne bi, naravno, odgovarao nikome, jer izborna se godina ipak mora pripremiti, a tome svjedoči i usvojeni proračun za 2015. godinu.

Naime, nakon pokretanja afere Agram potkraj listopada, bilo je oporbenjaka, naročito iz SDP-a, koji su odmah pozivali na izbore, no taj je poziv trajao kratko - nitko od njih nije bio spreman za prijevremene izbore.I sam gradonačelnik Bandić još je iz pritvora poručio da ostavku neće dati, iako je i u toj opciji imao pravo ponovno se kandidirati za gradonačelnika, bez obzira na pokrenuti postupak.Trzavice su među političarima moguće tek rebalansom proračuna.

Sljedeća godina bitna je i pročelniku za financije Slavku Kojiću koji ponovno “traga” za sudskom pravdom - traženjem ocjene ustavnosti Vladine mini porezne reforme Kojić kalkulira da će u proračun ipak vratiti iznos koji će zbog te reforme izgubiti.

>>Našli novac za umirovljenike i djecu, smanjili iznos za plaće"

Komentara 19

MI
miso
17:29 31.12.2014.

Sandra je super osoba! Bravo.

BJ
Bjelovar112
14:09 31.12.2014.

Dobra je Zagorka :)

LU
lukabulic
02:13 01.01.2015.

posebno simpatična mala - sretna joj nova godina i privatno i radno da uspije-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije