nemojte to raditi

Žena (70) u Novom Zagrebu ostala bez nekoliko desetaka tisuća eura, učinila je jednu stvar

Zagreb: Novogradnja s praznim stanovima u naselju Trnsko u večernje sate
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
29.10.2023.
u 11:45

Stariji i nemoćni često su mete upravo ovakvih razbojništva, a dvije razbojnice bile su bezobzirne kada su opljačkale gospođu u Trnskom prije desetak dana.

Starija gospođa u novozagrebačkom naselju Trnsko sredinom ovog mjeseca bila je meta bezobzirne i podle prijevare koje nažalost nisu rijetke. Kako je izvijestila zagrebačka policija, dvije nepoznate ženske osobe lažno su se predstavile gospođi i tako joj otuđile novac. Sve se zbilo 17. listopada oko 17 sati u Ulici Trnsko kada su žene pozvonile gospođi na vrata doma i rekle da rade za banku.

70-godišnjakinja je time dovedena u zabludu, pojašnjava policija, jer su je razbojnice predstvivši se kao djelatnice novčarske ustanove uvjerile da im preda novac kako bi ga "provjerile" te ju tako bezobzirno opljačkale. Policijska uprava zagrebačka za cijeli je slučaj doznala tek jučer, 28. listopada.

POVEZANI ČLANCI:

Navode i kako su dvije nepoznate razbojnice bile temeljite jer su gospođi ukrale nekoliko desetaka tisuća eura ovim kaznenim djelom. Podsjetimo, stariji i nemoćni često su mete upravo ovakvih razbojništva, stoga je bitno naglasiti kako se nipošto u stan ne smije puštati nepoznate osobe, a banke ili druge novčarske institucije ne obilaze kuće i nemaju ovlast provjeravati vaš novac.

VIDEO Sudar tramvaja i osobnog automobila u Maksimiru u Zagrebu

 

Komentara 6

V0
Vlaskoulicanec4.0
15:36 29.10.2023.

Insider posao. Jer kako su znale da upravo ta žena doma drži "nekoliko desetaka tisuća eura"? S druge strane ljudi su glupi do bola. Koliko ih još dan danas pada na one email papazjanije tipa: "Dobar jutro, ja Muwamba Ogubongo a moj klijenta ostavio 10.000.000 dolara koje ti preko ja dobiti na račun...". Da glupost boli, najveći dio čovječanstva bi urlao od bolova!

Avatar NasaPosla
NasaPosla
12:56 29.10.2023.

Još nisam čuo,nikog tko bi savjetovao narod slijedeće:Putem weba,plaćajte samo s prepaid kartice.

JB
Jednonogi.Brabonjak
15:46 29.10.2023.

Hrvoje ti to iz prve ruke domoljube?? ili si onaj drugi koji je pobjegao ?? licemjeru, prevario si kad si god mogao ,a tu pišeš sv.pismo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije