06.12.2013. u 14:00

Po prvi put da netko iz Kukurikua ne krivi HDZ. Preokret, ili je Hajdaš samo zaboravio okriviti Kalmetu?

Nešto je čudno u liku ministra prometa, Hajdaša Dončića. Pet dana nakon stravične nesreće na autocesti, kad ga već novinari nisu izravno pitali o ostavci, nego su ga mlako upitali “osjeća li i on odgovornost”, on odgovara s nevjerojatnim “vrlo zanimljivo pitanje”. Moj je dojam da nas ovaj ministar sve baš zaj..... Baš me zanima kako će sada Hajdaš-Pajdaš krenuti u monetizaciju cesta. RTL Danas baš mu ne olakšava posao. Objavili su ekskluzivu - dokument iz kojega se vidi da HAC gotovo uopće ne održava autoceste!

Tvrtka kći, dakle Održavanje dobiva 60 milijuna kuna mjesečno, a ne troši ih na održavanje. Stručnjaci su zgroženi što se manjkavo ili nikako ne održava čak polovina infrastrukture. Doznalo se i da je meteorološka stanica, koja je trebala, a nije signalizirala led kod tunela Krpani, stoji već godinu dana pokvarena. - Inače superglasni sindikalac Mijat Stanić, koji govori samo dvije riječi; Kalmeta i Remetinec, tek se petog dana oglasio, a bolje da nije, jer je krenuo opravdavati šefove HAC-a, izjavom “da su možda i previše štedljivi”.

Što to znači - da nisu lopovi, nego su samo neodgovorni? Utješno. S obzirom da i pučkoškolci znaju da kada infrastruktura prelazi iz državnih u ruke privatnika, prvo, radi zarade strada održavanje, bit će zanimljivo promatrati muke Hajdaša koji naciji treba objasniti “monetizaciju” autocesta. Nešto je ipak falilo u ovoj priči. I onda sam shvatio. Po prvi put se netko iz Kukurikua nije opravdavao da je krivac - HDZ. Je li ovo preokret, ili tek omaška Hajdaša-Pajdaša, koji je jednostavno zaboravio za neotopljeni led i pokvareni uređaj kod tunela Krpani okriviti prethodnika?

PLUS 

"Vjerska priča može pogurati gospodarsku", pametno će novinarka RTL-­a Maja Brkljača. Katarski ministar osmjehnuo se tek kada je vidio džamiju u Rijeci.

MINUS 

"Dobro jutro Hrvatska". Novinari osječkog dopisništva HTV-­a i dalje ne izlaze i javljaju se samo s ogavnog balkona dopisništva. Halo, urednici!?

>> HTV-ova Potjera pokazuje da običan čovjek može do pobjede

Komentara 3

CE
cenzura
16:18 06.12.2013.

Hajdaš-Pajdaš nikako da objavi koncesijski ugovor za Zračnu luku Zagreb. Po njegovim izjavama i držanju se točno vidi da taj lik nešto gadno mulja.

MR
MrkiMedo
16:21 06.12.2013.

Odlican komentar. Ako je zaista istina da se cesta ne odrzava, a novci stizu, onda je ovo jos gore od farbanja tunela. Kod farbanja tunela se barem nije ginulo radi neodrzavanja cesta.

NS
nemoralni sindikalac
11:04 07.12.2013.

Odlično zapažanje gospodina Ivankovića. Sada kada znamo da Uprava HAC-a nije prihvatile ponuđene ostavke Predsjednika i Člana Uprave HAC ONC-a uz pojašnjenje kako se nije radilo o propustima sustava nego je došlo do greške pojedinca postaje jasno da će sve platiti siroti ophodar. Jasno da je i ophodar učinio određene propuste u svome radu, ali kompletan sustav je zakazao. Odgovorne osobe za popravak portala, rad stožera za zimsku službu, meteo stanicu su članovi povjerenstva koje donosi ovaj smiješni zaključak. Posebno gospodin Ivanković dobro zaključuje i upozorava na ulogu Mijata Stanića, koji ne samo da krivo komentira nego je jedan od najvećih krivaca za stanje u HAC-u. Njegovi zaštitnici i kadrovi su odgovorni za kaotično stanje u HAC ONC-u, a to potvrđuje i slučaj Voditelja pravca u TJO Sveti Rok. Jadno, žalosno i tragično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?