Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRSKI LOPOVI

Kradu bicikle pomoću selotejpa

bicikli
Foto: Sarah King/Twitter
27.02.2016.
u 20:00

Vlasnici se kockaju sa sudbinom kad svoje bicikle ostavljaju vezane uz brojne parkirne ograde, postavljene o gradskom trošku

Kao da vozači bicikala već ne žive dovoljno u vječnom strahu od drskih i maštovitih kraljidljivaca koji njihove žbicane ljubimce kradu lomljenjem, trganjem, razbijanjem i piljenjem lanaca i lokota kojima su ih vezali za kakvu ogradu, iz svijeta nam sad dolaze alarmante vijesti o novoj lupeškoj dosjetki. Barem kada je o krađi bicikala riječ.

Naime, londonska laburistička vijećnica Sarah King nedavno je na Twitteru objavila dramatično upozorenje, pozivajući se na vlastito neugodno iskustvo. 

Gradska vijećnica upozorava tako vlasnike da se kockaju sa sudbinom kad svoje bicikle ostavljaju vezane uz brojne parkirne ograde, postavljene o gradskom trošku.

Drski lopovi su se dosjetili pa sad pod okriljem mraka otpile metalnu šipku o koju bi se ujutro trebali ostavljati bicikli, potom je vrate na mjesto i oblijepe izolir trakom. Pa kad biciklisti ništa ne sluteći tamo ujutro privežu svoje vozilo, lopovi dođu, odlijepe postavljenu ljepljivu traku ili je jednostavno prerežu skalpelom. Poptom samo izvuku bicikl zajedno s lancem i odšeću s plijenom.

To se zasad događa u bijelom svijetu, a vi nemojte reći da vas nismo upozorili na vrijeme. I unaprijed skidamo sa sebe bilo kakvu odgovornost ako se neki lopov bude branio da smo mu mi dali ideju. 

>> Lani ukradeno gotovo 350 tisuća bicikala!

Komentara 7

Avatar lola lola
lola lola
03:05 28.02.2016.

Dobro je da ste dali naputke domacim lopovima kako se to radi!

MA
markovicmario80
20:11 27.02.2016.

zato gospodo ja imam biciklo od 10 eur i sa njim idem u trgovinu i na stanicu nikad ga ne zakjlucavam i noko ga nece ukras 100%....haha

VI
viluk007
22:46 27.02.2016.

pa nismo u londonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije