teški 250 kg

Nećete vjerovati što su četiri golema pitona napravila ovom čovjeku

piton masaža
Foto: Youtube Screenshot
1/3
22.05.2014.
u 18:46

Četiri pitona od 5 metara, teški ukupno 250 kilograma, obaviju se oko tijela i u 15 minuta pružaju, kažu korisnici "tretmana", opuštajuć i nezaboravni ugođaj. No, tijekom usluge čovjek mora biti vrlo miran, a "maser" sit

Sve i da poželite prekinuti masažu, koliko god (ne)ugodna bila, to u ovom slučaju ne možete, jer biste mogli i umrijeti. Zoološki vrt u Cebuu na Filipinima popularizira svoje životinje i time što nudi zmije, ni manje ni više nego pitone, kao masere.

Michelle, Walter, EJ i Daniel simpatična su imena zmija, burmanskih pitona, dugih "samo" 5 metara, koje zaposlenici ZOO-a izvade iz kaveza i, po želji mušterije, "naslone" na njega, piše Daily Mail. Pod budnim okom stručnjaka zmije polako prelaze preko ljudskoga tijela, puzeći i po vratu, obavijajući noge, ruke... Usluga traje 15 minuta i, prema priznanju onih koji su prošli takvo iskustvo (a nije ih malo, svi su preživjeli!), vrlo je ugodna i okrepljujuća za tijelo...

– Morao sam leći na krevet od bambusa, nisam ni znao što mi je činiti tijekom tretmana. Stroge su upute bile da ne smijemo puhati u zmije jer im to smeta. Ne smijete ni vikati jer bi pomislile da ste plijen ili drugi predator. No, ti su trenuci jako umirujući, siktanje jezikom i prelazak njime po tijelu je kao škakljanje – kažu zadovoljni korisnici.

Jedan od uvjeta da se bez straha prepustite ovakvoj zmijskoj masaži jest i to da zmije moraju biti – site. Zato ih u ZOO-u prije svakog tretmana nahrane, svakog pitona, s 10 kokoši.

– Zmije ne napadaju sve dok nisu ozlijeđene ili ugrožene, a ovdje koristimo i neotrovne pitone – kaže upravitelj ZOO-a Giovanni Romarate.

Dodaje da korisnici isprva osjete strah, ali se većini masiranje gmazom ipak sviđa, vele da je kao i ručna masaža i kako uživaju u hladnoći zmijske kože. Kad masaža završi, nužna je pomoć zaposlenika i zmijskih čuvara za oslobađanje iz njezina stiska, koje zmije ipak povremeno znaju i ugristi za ruke.

>>Ušla u kupaonicu i koga je našla? Pitona od 3,5 metra!

>>Fotka zbunila mnoge: Što je to piton progutao?

Komentara 6

DU
Deleted user
20:14 22.05.2014.

a još bolje od pitona masiraju babuni samo ne smiju biti pijani

Avatar mohito
mohito
21:40 22.05.2014.

kazu u tekstu: "...a ovdje koristimo i neotrovne pitone "…pa niti ne postoje otrovni pitoni….

MI
Milivoje
20:06 22.05.2014.

pre tri dana bilo u albanskim portalima, zatim preuzeli srbi, tako ponesto i albanci preuzimaju od hrvata..koliko smo povezani jo jo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije