Performans

S otpadom ispred poglavarstva: mladi SDP-a "skuhali ajngemahtec"

performans
Slavko Midžor/PIXSELL
25.08.2014.
u 14:38

Performansom su željeli ukazati na važnost razvrstavanja otpada s kojim se u gradu Zagrebu trebalo početi prije mjesec dana

Forum mladih SDP Zagreb jutros je ispred Gradskog poglavarstva organizirao performans 'ajngemahtec'.

Njime je želio ukazati na važnost razvrstavanja otpada s kojim se u gradu Zagrebu trebalo početi prije mjesec dana, odnosno čiji je početak najavljen video spotom gradonačelnika u kojem prikazuje svoje kulinarske vještine kuhajući ajngemahtec juhu.

- Povod današnjeg okupljanja bilo je obećanje gradonačelnika Milana Bandića kako će svako kućanstvo najkasnije do 24. srpnja dobiti kante za razvrstavanje otpada. Nažalost, gradonačelnik je pokušao spriječiti ovo okupljanje jer je gradski ured odbio dati dopuštenje da se današnji performans održi na površini ispred gradskog poglavarstva te nam je izdao dozvolu na 150 metara udaljenom parkiralištu - kazao je Matej Mišić, tajnik Foruma mladih i inicijator akcije.

Ideja Foruma mladih, dodaju, bila je prikupljanje raznog otpada od građana te time jasno pokazati koliko je jednostavno i učinkovito razvrstavanje otpada, ali i na nebrigu gradske vlasti koja se ne drži svojih obećanja i zadanih rokova.

- Želimo osvjestiti građane o potrebi razvrstavanja otpada te se nadamo da će gradonačelnik na sljedećoj sjednici Gradske skupštine objaviti građanima kada će napokon skuhati svoj ajngemahtec, odnosno kada će se u Gradu Zagrebu krenuti s pravilnim razvrstavanjem  otpada -  izjavio je na završetku performansa Matej Mišić.

Komentara 3

KL
klint
09:20 27.08.2014.

Nije riječ sa istoka pa zato nevalja

DU
Deleted user
17:11 25.08.2014.

Veli se ajngemaht - dakle skuhal bum ajngemaht čušpajz - u smislu brzo pripremljeno, jednostavno napravljeno varivo.

DU
Deleted user
16:48 25.08.2014.

Mi izvan Zagreba smo dobili samo obavijest o obvezi razvrstavanja otpada s napomenom da inače slijedi kazna, raspored odvoza korisnog otpada jednom mjesečno pa ti to doma čuvaj ako imaš gdje a ako nemaš onda u stanu i troši vodu na solidno pranje konzervi i flaša od mlijeka da ti se ne usmrdi. Kante nikakve nitko ne spominje besplatno (kao ni za obični otpad) samo ih se mora imati ili od Komunalca dobiješ nekakvu bijednu vreću koju će potrgat mački i pesi. Krupni otpad jednom godišnje, ako. Cijena odvoza veća, prirez isti ko u Zagrebu. Sve bi to čovjek podnio kad bi bio siguran da oni kad odvezu taj krupni otpad isti uredno ne istovare na isto odlagalište s običnim otpadom, jer se nigdje niš ne čuje i ne piše o tome što je zapravo predviđeno s korisnim otpadom nakon skupljanja i imamo li za to osigurane uvjete, kapacitete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije