Gurmani

Sezona gljiva za prave znalce traje cijele godine

Sezona gljiva
Foto: Rajko Polić
1/5
19.08.2014.
u 18:00

Jadranka Maček i Željko Golob iz Zaprešića rade ukusne zalogajčiće od gljiva - gljivarčiće

Dok mikro gljivice zbog kišne godine čine štete na grožđu i usjevima, jestivim se gljivama nadaju sakupljači iako za prave znalce sezona traje cijele godine.

Među njima su i Jadranka Maček i Željko Golob iz Zaprešića, koje je u obiteljsku zajednicu spojila sklonost prema kreativnom životu, između ostalog i gurmanskim rukotvorinama među kojima su i tanke savijačice od kojih se formiraju ukusni zalogajčići – uvjetno ih nazvasmo „gljivarčići“.

Iako slike sve govore: u duplo uljem poškropljeno lisnato tijesto zamotava se nadjev od dinstanih gljiva, jedne ili više vrsta, pikantno ili ne, uglavnom kao zakuska ili predjelo. Tko je probao, čista petica po svim kriterijima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije