Nova usluga

Tramvaji i autobusi uz Google će voziti točnije

Google
Foto: Screenshot Google Maps
1/3
07.10.2014.
u 11:00

Preko web stranice ZET-a putnik odabire polazište i odredište i doznaje kojom se linijom služiti i koliko će vožnja trajati

Google i Zagrebački električni tramvaj od danas zajedno surađuju.

Svi putnici mogu na svojim pametnim telefonima ili računalima početi koristiti Googleovu opciju Transit, za detaljno planiranje putovanja po Zagrebu koristeći sve autobusne i tramvajske linije.

Više opcija putovanja

Zagreb se tom suradnjom pridružio velikim svjetskim metropolama čija će prometna mreža javnog prijevoza, s brojnim korisnim detaljima, biti dostupna svim korisnicima interneta u svijetu, a i prvi je grad u Hrvatskoj koji je s Googleom realizirao takvu uslugu.

Konkretno to znači da preko internetske stranice ZET-a putnik odabere polaznu adresu i odredište, a nakon unosa sustav će mu ponuditi više opcija putovanja.

Putnik će najprije dobiti informacije o tome koju liniju javnog prijevoza do svog odredišta koristiti, kao i podatak o trajanju putovanja i predviđenom dolasku, odnosno polasku vozila.

– Na trasi putovanja tramvajem ili autobusom bit će prikazana i sva stajališta te planirano vrijeme zaustavljanja na svakom pojedinom. Jasno je istaknuto na kojemu je potrebno napustiti vozilo – objašnjavaju u ZET-u.

Putnici koji se dobro snalaze u mreži ZET-ovih linija mogu dobiti pregled polazaka i dolazaka vozila po linijama. Potrebno je izabrati vrstu prijevoza, liniju i polazak s početne postaje, nakon čega će, uz grafički prikaz, biti dostupan pregled planiranog dolaska pojedinog vozila na konkretno stajalište.

Za korištenje nove moderne opcije ZET-a, koju su u ponešto drukčijem obliku još prije izradili studenti FER-a i zvala se ZET check, ali je ugašena jer su neovlašteno koristili sustav ZET-a, preduvjet je i dobra internetska linija, ako se vozni red i praćenje dolazaka i polazaka prati putem pametnih telefona.

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
16:56 07.10.2014.

Treba ugraditi i ZETcheck jer je on najavljivao dolaske u realnom vremenu a ovo je samo planiranje putovanja. Juriću ne inati se nego surađuj sa FER-ovcima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije