Istraga?

Zbog duga od 100 milijuna kuna Cibona prijavljena DORH-u

27.04.2014., Kombank Arena, Beograd, Republika Srbija - ABA liga, finale, Cibona - Cedevita. Dario Saric.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.07.2014.
u 12:27

Klub je jučer Državnom odvjetništvu prijavio predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor

Cibonin dug od 100 milijuna kuna idući tjedan moglo bi pročešljati Državno odvjetništvo. Naime, predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor zatražio je od DORH-a da ispita poslovanje zagrebačkog kluba posljednjih deset godina, a zbog duga koji je, kako je rekao, nastao organizirano.

- Jučer sam kao predstavnik Gradska skupštine pismeno zatražio od DORH-a da se detaljno provjeri poslovanje Cibone u posljednjih deset godina. Da se utvrdi kako su nastali dugovi od sto milijuna kuna, da li  je bilo štetnih astronomskih ugovora, a govori se o astronomskim ugovorima od 500 tisuća eura po sezoni. Ako postoje takvi ugovori, koji su, i tražim da se javnosti obznane, te da li postoje elementi kaznene odgovornosti? – kazao je Kosor na konferenciji za novinare održanoj zbog rasprave o Ciboni na aktualnom satu Gradske skupštine.

Prstom je uperio i na gradske urede te zatražio da se skupštini dostave svi potrebni podaci o poslovanju kluba.

- Ova  gradska skupština donijela je odluku o sanaciji od 43 milijuna kuna i tako je Cibona u fokusu svih zastupnika, bez obzira što je ona udruga građana. Imamo 43 milijuna razloga da vidimo što će se dalje događati s Cibonom. Želimo odgovore od gradskog ureda za sport, dostavu svih bilanci, da bi mogli utvrditi stvarni dug Cibone – oštar je bio predsjednik skupštine.

Kritizirao je i vodstvo kluba za koje kaže da ne zna niti tko ga bira niti u čije ime se odlučuje, što je nedopustivo budući da u upravi sjede pročelnici gradskih ureda, ali i to što pojedini igrači nisu primili zadnjih 15 plaća.

-  Neki igrači imali su ugovore od 500.000 eura po sezoni, a neki nisu primili plaće, a o tome su nažalost šutjeli – kazao je Kosor.

Žustra rasprava o Ciboni započela je još na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, na kojem je pročelnik Ureda za obrazovanje i sport Ivica Lovrić pokušao objasniti dugovanje kluba, te opravdati to što Cibona neće igrati u Euroligi, a najavio je i svoj skori odlazak s mjesta predsjednika Cibone.

-  Bez Daria Šarića ne možemo igrati Euroligu. Dovođenje novih igrača Cibona ne može sebi priuštiti. Dosada nisam otišao jer se nitko se ne želi prihvatiti ovog posla i to jasno govori o složenosti situacije – kazao je Ivica Lovrić na aktualcu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije