Nakon ozljede Mirze Džombe postao prvo desno krilo

Zrnić: Zbog boli u nozi ne igram sto posto

Nada se da će nalazi s magnetske rezonance biti dobri - Vedran Zrnić za vrijeme treninga u Poreču
Foto: Duško Marušić
17.01.2008.
u 16:47

Nakon ozljede Mirze Džombe u prvi plan je na desnom krilu iskočio Vedran Zrnić, nekadašnji Zagrebov igrač, danas u njemačkom Gummersbachu. Vedran je nakratko napustio porečke pripreme kako bi u Zagrebu obavio magnetsku rezonancu.

Bol stara godinu dana
 - Nakon utakmica sa Švedskom i Bosnom i Hercegovinom javili su se jaki bolovi u nozi. Riječ je o nozi koju sam operirao u kolovozu prošle godine. Ta ozljeda se prvi put pojavla točno prije godinu dana, na pripremama za Svjetsko prvenstvo za Njemačku - rekao je Zrnić.

U prvom dijelu njemačkog prvenstva sjajno ste igrali za Gummersbach. Prosjek pogodaka je bio oko osam po utakmici.
 - Ljudi možda prate samo brojke i pogotke, ali nitko ne zna kako je ta bol neugodna i kako se zapravo na svakoj utakmici moram malo štedjeti. Ne igram punom snagom. Igram recimo sa 60 posto snage. Da mogu igrati sa sto posto snage, vjerojatno bi brojke i statistike bile još bolje - naglasio je Zrnić.
 
Dakle, bol u nozi javljala se još za vrijeme igranja u Njemačkoj ligi.
 - Da, li uvijek sam se uspio dobro zagrijati i bol bi nestala.No, pripreme su nešto drugo. Tu su napori puno veći i bol je postala sve jača i jača - rekao je Zrnić.

Zrnić na treninzima i na utakmica može sve normalno raditi, a problem se javlja kad se mora odraziti s te noge na skoku s krila.
 - Problem je što se bol javlja u skočnoj nozi. Meni je skok s krila najbitniji. Nadam se da će nalazi pokazati da nije tako dramatično - istaknuo je Zrnić.
Dugo vremena je bio drugo desno krilo iza Džombe i sada kad je konačno dobio priliku, ozlijedio se.

Jaki i bez Balića
 - Takav je život. Nema tu pomoći - rekao je Zrnić.

Na pripremama za Eruropsko prvenstvo u Norveškoj zadesile su nas ozljede Balića, Lackovića, Metličića i sad - Zrnića.
 - Svi se nadamo da ćemo kompletni otputovati u Norvešku. Mi smo jedna momčad s Ivanom Balićem i sasvim druga bez njega. Bez obzira hoće li Balić moći ili ne, vjerujem da smo dovoljno dobri i da koletkivnom igrom možemo daleko dogurati u Norveško - kaže Zrnić.


Uključio se i udarni trojac

Tri ozlijeđena velika hrvatska aduta uključila su se u puni pogon, no i dalje su Ivano Balić, Petar Metličić i Blaženko Lacković pod nadzorom zdravstvene službe. - Ne bih se žurio s nikakvim prognozama, vidjet ćemo kako će ići njihovo uklapanje u pripreme. Za početak bilo je dobro - nudi oprez izbornik Lino Červar, koji uvježbava igru s najboljima, ali i bez njih. Červar puše već i na hladno, što je razumljivo jer u pripremama za Europsko prvenstvo u Norveškoj ozljede su nazočne od samog početka. U utorak ujutro počelo se ranojutarnjim futingom, poslije se u dvorani radilo na poboljšanju brzinske izdržljivosti. Sprinteve je preskočio Denis Špoljarić zbog zatezanja u listu. No, rezultati liječničkih pretraga u Puli pokazali su da nema razloga za zabrinutost. S takvim se tegobama Špoljarić borio ove sezone i u klubu, ali usprkos bolnim grčevima igrao je utakmice u Ligi prvaka. (zv)

Želite prijaviti greške?