27.01.2011. u 12:00

Karlovački župan rekao je kako zbog neisplaćenih plaća “radnici nisu tužni”, a da “nezadovoljstvo širi lokalno stanovništvo”

Ivan Vučić, karlovački župan i predsjednik Nadzornoga odbora Hrvatskoga olimpijskog centra Bjelolasica, koji je izgorio u požaru, na novinarsko pitanje zašto radnici HOC-a nisu dobili plaće još od studenoga nije dao suvisli odgovor.

Umjesto toga dao je nesuvisli komentar kako zbog neisplaćenih plaća “radnici nisu tužni”, a da “nezadovoljstvo širi lokalno stanovništvo”. Bit će da mještani zavide djelatnicima koji stoički trpe kašnjenje plaće u državnom poduzeću. Možda mještanima plaće kasne još i duže.

Cijena vožnje

Premijerku voze drugi, a ona voza nas

Jadranka Kosor, hrvatska premijerka, ne zna kolika je cijena benzina jer “ne kupuje sama benzin niti eurodizel niti bilo što drugo”. Benzin možda ne kupuje jer nju voze drugi, a ona voza nas.

Epilog slučaja Buljubašić

Ostao bez posla u HDZ-u, ali ne i bez plaće u HEP-u

Rade Buljubašić, najpoznatiji hrvatski tokar, proveo je tri desetljeća radeći po australskim tvornicama, a pred kraj karijere postao je utjelovljenje odnosa HDZ-a prema državnim tvrtkama koje im služe za uhljebljivanje podobnih i zaslužnih. Buljubašić, poznat i po izjavi da su on i Glavaš najzaslužniji za pobjedu Sanadera protiv Pašalića na stranačkim izborima, godinama je nakon povratka iz Australije radio u tajništvu HDZ-a, a plaću primao u HEP-u.

Ne samo plaću, već je dobio i stan od 89 kvadrata koji je potom vrlo jeftino otkupio. Kad je izbila “afera Buljubašić”, stranka ga je izbacila, ali HEP nije. Jutarnji otkriva da je Buljubašić i dalje na plaći u HEP-u, što još i ne znači da – dolazi na posao.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
16:43 27.01.2011.

Župan misli da su radnici sretni kad plaća kasni, a vrh vrha u vladi zna da kada plaču Hrvati i nedobiju da su presretni-jel žive u slobodnoj demnokratskoj Šeksovoj Hrvatskoj. ( Kuda Šeks tu i ja )

DO
doktorica
21:15 27.01.2011.

valjda žive od zraka....

V4
Vladimir12-4
08:54 28.01.2011.

Poslije izbora, kad vec nije moguce prije treba lupati po pobjedniku da neplacanje rada deklarirak kriminalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?