Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN PUT

Brodić: Bilo bi super igrati s Modrićem, osvajačem Zlatne lopte, u Dinamu

Zagreb: Dinamo i Istra sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
09.04.2024.
u 08:00

Želja mi je biti prvi strijelac lige; iako nemam veliku minutažu, dat ću sve od sebe da na kraju budem prvi strijelac – rekao je Fran Brodić koji se nakon deset godina vratio na Maksimiru i usprkos maloj minutaži, iskorištava svaki trenutak u plavome dresu

Fran Brodić vratio se u Dinamo nakon deset godina i ludog ili neobičnog nogometnog puta; plavi su ga kupili od Varaždina još u ljetnom prijelaznom roku, ali su ga ostavili na posudbi u Varaždinu, da bi ga ipak u zimskom prijelaznom roku uzeli pod svoje okrilje. I očito nisu pogriješili: Brodić, kada dobije priliku, sve to vraća na travnjaku.

Iskreno, nakon što je Sandro Kulenović u kupu na Poljudu srušio pogotkom Hajduk, očekivali smo da će ponovno zaigrati s Petkovićem protiv Istre, je li vas iznenadila početna postava?

– Znao sam dan-dva prije da bih mogao igrati, iako se to uvijek može promijeniti. No, trener rotira Kulenovića i mene. Tako sam ja dobro igrao protiv Rudeša i postigao pogodak pa sam u utakmicama s Hajdukom ostao na klupi. No drago mi je da sam počeo tu utakmicu s Istrom – kaže nam dobro raspoloženi Fran Brodić uživajući u slobodnom danu, potpuno zasluženom nakon 4:1 pobjede nad Istrom.

VIDEO Senzacionalna operacija 'Modrić u Dinamu'! Maksimirski klub oglasom u Marci pozvao Luku da se vrati

Pogriješio sam s Italijom

Očito se i vi i Kulenović dobro slažete s Petkovićem, Kulenović je zabio nakon njegova udarca u Splitu, a sad je Petko vama dvaput asistirao u susretu s Puljanima?

– Asistirao mi je i protiv Rudeša, a sada dvaput. Ma svi se mi dobro slažemo, često na treninzima igramo zajedno, može igrati svatko sa svakim u paru.

Deset vas godina nije bilo u Dinamu, kako biste opisali svoj nogometni put?

– Dugo me nije bilo na hrvatskoj nogometnoj sceni, no moralo se valjda tako dogoditi, malo drukčijim putem, ali važno je da sada igram i zabijam, sretan sam, iako bih mogao imati i veću minutažu, ali zadovoljan sam svojim brojkama – kaže Brodić.

Mogli ste i kao klinac iz Zagreba, kao vrsni strijelac, u brojne europske klubove, zadovoljili ste u Manchester Unitedu, Arsenalu, Interu, Tottenhamu..., trenirali s Walcottom, Modrićem, Baleom, Kaneom, no s obitelji ste izabrali Dinamo.

– Mogao sam u Englesku, ali znate kako bi to onda bilo, išao bih na posudbe tko zna kamo, zaključili smo da to nije najbolje za mene, Dinamo je bio najbolja opcija i sve je bilo super te godine. Debitirao sam i mislim da sam i dalje najmlađi debitant u Dinamu, zabio sam – veli Fran Brodić, koji je debitirao u travnju 2013. godine, ušao je u posljednjim minutama u susretu sa zaprešićkim Interom umjesto Marcela Brozovića, a prve pogotke za prvu momčad postigao je u kupu kod Zagore u Unešiću.

Put vas je potom odveo u Belgiju i Italiju, kako gledate na taj period karijere?

– U Belgiji mi je bilo izvrsno te četiri godine, trenirao sam s prvom momčadi iako nisam igrao za nju i mogu reći da bih to ponovno ponovio. A Italija mi je kiks, greška koju sam napravio, nekako sam na brzinu donio odluku da idem u Italiju. Ali, dobro, svaka škola nešto vrijedi u životu.

Potom ste povratak na scenu tražili u Kustošiji, kako ste se nosili s tom spoznajom da ste u drugoj HNL?

– Nije mi to bio nikakav problem, to je bio moj izbor, do toga je došlo na moju inicijativu. Jednostavno sam želio igrati, s Kustošijom smo željeli napadati vrh, nije mi bio cilj samo skupljati minutažu. Bilo je super u tom dijelu, imali smo dobru ekipu i trenera lvicu Landeku, koji je sad isto u Dinamu.

Je li bilo dvojbi kad vas je Dinamo želio dovesti iz Varaždina?

– Naravno da nije, trajalo je to pregovaranje malo dulje, ali to smo htjeli i moj menadžer i ja, zato se odugovlačilo jer bilo je i nekih drugih opcija, ali čekali smo Dinamo.

Za plave ste dosad od povratka upisali sedam HNL nastupa i dva u kupu, postigli ste pet pogodaka, no rijetko ste starter, nijednom niste igrali svih 90 minuta, jeste li zadovoljni?

– Zadovoljavaju me moje brojke, ali svaki bi igrač volio igrati u punoj minutaži, no bio sam toga svjestan kad sam dolazio. Sad je bilo više prilika kada smo igrali s dvije špice. No, znao sam da je tu Petković i da treba iskoristiti svaku priliku i zasad ide dobro.

Možda budete i najbolji strijelac HNL-a, Mierez bježi za samo jedan pogodak?

– Naravno da mi je želja biti prvi strijelac, kad sam dobro krenuo u sezonu u Varaždinu s četiri-pet golova u nekoliko kola, poželio sam biti prvi strijelac lige. Iako sad imam manju minutažu u Dinamu nego u Varaždinu, dat ću sve od sebe da na kraju budem prvi strijelac.

Već je trenirao s Modrićem

Posebno je bio vrijedan pogodak Rijeci iz jedanaesterca u 90. minuti za 1:0 pobjedu, je li tada bilo treme?

– Ma nije, baš sam bio siguran da ću ga zabiti, a neobično je što mi je taj dan 15, 20 ljudi reklo da ću zabiti gol Rijeci.

Je li vam teško palo što vas Dinamo nije prijavio za proljeće u Europi, je li bilo teško gledati s tribine Betis i PAOK?

– Nije mi bilo žao, znao sam da Dinamo može prijaviti samo tri nova igrača za proljeće i bilo je logično da trener prijavi igrače koji su mu trebali za određene pozicije (stoper, lijevi bek i lijevo krilo, nap. a.). U svakom slučaju, teže je na tribini nego na terenu.

Hajduk polako ispada iz utrke za naslov, hoće li se na Rujevici, u srazu Rijeke i Dinama odlučivati o naslovu?

– Polako, imamo još osam utakmica, nezgodnih gostovanja za nas i Rijeku, eto Rijeka sad ima za nju neugodnu Istru. Teško je reći da će upravo utakmica na Rujevici odlučivati, ali bit će jako važna, no idemo korak po korak, samo skromno dalje.

Dinamo je započeo akciju vraćanja Luke Modrića, sigurno nećete s njim igrati u Real Madridu, ali mogli biste u Dinamu, kad ste već malo zajedno trenirali u Londonu?

– O, kako bi to bio lijep kraj priče za njega, ali i za cijelu Hrvatsku, no vidjet ćemo za nekoliko mjeseci. Bilo bi mi super zaigrati s osvajačem Zlatne lopte, s čovjekom koji je toliko toga napravio u karijeri – zaključio je Brodić.

GALERIJA Dinamo ponovo slavio na Poljudu! (1:0) Niti Perišić nije spasio Hajduk od poraza

Zagreb: Dinamo i Istra sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
1/106

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije