Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAMO ŽDRIJEB SKUPINA

Dagur Sigurdsson nakon što je odveo Hrvatsku na OI: Moram biti zadovoljan

Hannover: Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30
Foto: Marcus Brandt/PIXSELL
1/5
18.03.2024.
u 07:00

Dagur Sigurdsson odlučio je protiv Alžira odmoriti Mandića, Cindrića, Jelinića i Šoštarića pa su se u zapisniku po prvi put našli Lučin, Grahovac i Pilipović, dok je Mamić već igrao jednu utakmicu, protiv Austrije. U igru uopće nisu ulazili Martinović i Duvnjak.

Rukometaši Hrvatske završili su nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na olimpijske igre pobjedom nad Alžirom (34:22). Već smo prije ove utakmice izborili plasman u Pariz, a ovom pobjedom samo smo potvrdili prvo mjesto u Hannoveru. Dagur Sigurdsson odlučio je protiv Alžira odmoriti Mandića, Cindrića, Jelinića i Šoštarića pa su se u zapisniku po prvi put našli Lučin, Grahovac i Pilipović, dok je Mamić već igrao jednu utakmicu, protiv Austrije. U igru uopće nisu ulazili Martinović i Duvnjak.

- Bilo je dosta pogrešaka što je razumljivo jer nam utakmica rezultatski ništa nije značila. Malo je možda nedostajalo i motiva. Dao sam priliku igračima koji nisu bili u rosteru u prve dvije utakmice. Na kraju krajeva moram biti zadovoljan s onim što smo pokazali na ovom turniru. Ono što je najbitnije je da smo se plasirali na olimpijske igre. Sada tek predstoji pravi rad – rekao je izbornik Dagur Sigurdsson.

Sljedeće okupljanje bit će početkom svibnja kada će Hrvatska igrati na turniru u Oslu.

- U ovom trenutku ne znam s kojim ćemo sastavom tamo ići. Svi su na popisu pa ćemo vidjeti – rekao je Dagur.

Protiv Alžira smo ostvarili treću pobjedu, ranije smo ih dvaput pobijedili na svjetskim prvenstvima. Istakla su se oba krila, Mihić i Glavaš koji se na kraju utakmice žalio na ozljedu ramena. Kad smo već kod ozljeda susret nije završio Nikola Grahovac kojem je stradala glava nakon jednog sudara. Utakmicu nije završio ni Srna koji je zaradio izravni crveni karton. Uz krila odličan je bio i Dominik Kuzmanović koji je za nešto više od 40 minuta upisao 14 obrana od čega čak 13 u prvom poluvremenu. Sve pohvale idu i Marinu Šipiću koji je jako puno napadački napredovao. Gotovo svaku loptu koju dobije na crtu pospremi u mrežu ili iznudi sedmerac i isključenje. Ali, bilo je i nekih promašaja, protiv Njemačke kada mu je Wolf skinuo dva zicera.

- Dobro, kriv sam. Ali, olakotna okolnost je što su se ta dva promašaja dogodila u zadnjim minutama kada je sve bilo gotovo – rekao je Šipić.

Ždrijeb skupina za Igre u Pariz bit će početkom svibnja, kada se odigraju kvalifikacijski turniri rukometašica.

U odlučujućem susretu za drugo mjesto skupine u Hannoveru. koje je vodilo na Igre, Njemačka je pobijedila Austriju s 34:31.

 
 

Komentara 2

Avatar southman
southman
08:46 18.03.2024.

Je li napokon svima jasno gdje je bio problem ovih zadnjih 10g. Sada još naći rješenje za žensku repku. Cure su dobre ali ih vodi totalni nesposobnjaković !

MA
MarkoFind
10:13 18.03.2024.

Lijepo da bam nije trebala pomoć Gospe, već trener koji zna voditi igrače i reagirati kad treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije