Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DAGUR

Oduševljeni hrvatski izbornik nakon ostvarenja cilja: 'Ponosan sam na ovu momčad'

Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30
Marcus Brandt/PIXSELL
16.03.2024.
u 17:20

- Startali smo odlično, imali odličnog vratara u prvom dijelu, ali nismo u drugom imali obranu, pa se Njemačka približila, ali smo imali nekoliko raspoloženih igrača i jako smo sretni zbog ove pobjede - rekao je Sigurdsson

Kako li se samo sve okrenulo. Euro, pobjeda protiv Španjolske na startu, a onda - neobjašnjiv pad. I tek 11. mjesto za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Olimpijske igre činile su se kao daleki san. A onda, promjena izbornika, pobjede protiv Austrije i Njemačke u Hannoveru. I to je to...

Novi hrvatski izbornik isijavao je oduševljenjem nakon utakmice u kojoj je drugi puta u dva dana pobijedio svoju bivšu reprezentaciju. Sjedio je Dagur Sigurdsson i na klupi Austrije koju je u četvrtak pobijedio sa 35:29, ali i na klupi Njemačke koju je danas dobio sa 33:30.

Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30
1/8

- Utakmica velikog pritiska na obje momčadi, kratak turnir ne daje previše mjesta za popravke. Startali smo odlično, imali odličnog vratara u prvom dijelu, ali nismo u drugom imali obranu, pa se Njemačka približila, ali smo imali nekoliko raspoloženih igrača i jako smo sretni zbog ove pobjede - rekao je izbornik za Sportske novosti.

Na Olimpijske igre je Sigurdsson, još ranije, drugim mjestom na Azijskom kupu odveo Japan, na čijoj je klupi sjedio do dolaska u Hrvatsku.

- Ponosan sam na momčad kakva je bila danas. Imali smo dosta problema u obrani u nastavku, nisu nam uspjeli pomoći vratari, ali nismo izgubili nit u napadu, znali smo da moramo izdržati. Njemačka je jako puno riskirala u drugom dijelu, puno im je toga prošlo, no to je jednostavno takva utakmica - dodaje Sigurdsson.

- Ukupno uzevši, naša igra nije bila baš najbolja, ali nemojte zaboraviti da smo imali dva "finala" u samo tri dana. Nije se niti moglo očekivati da će utakmica biti lijepa, ali pobijedili smo i to je najvažnije - izbornikova je izjava za portal Hrvatskog rukometnog saveza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije