NOVOSTI U ZAKONU Veće kazne za nemarne vozače

Ako vozite kada vam je vozačka dozvola oduzeta, možete u zatvor!

07.01.2009.
u 16:09

SISAK - Policijska uprava Sisačko-moslavačke županije priopćila je danas kako su zabilježili, prvi put od kada vrijede nove izmjene i dopune Kaznenog zakona, tri kaznena djela nepoštovanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Riječ je o kaznenom djelu koje je definirano u članku 308. Kaznenog zakona, čiji stavak 2. kaže da će se i onaj koji upravlja motornim vozilom ako je pod sigurnosnom mjerom ili zaštitnom mjerom zabrane upravljanja, kazniti zatvorskom kaznom od tri mjeseca do tri godine.

Policija uprave Sisačko-moslavačke županije priopćila je kako su kaznene prijave zbog nepoštovanja tih zabrana podnesene protiv triju vozača, zatečenih na prometnicama u Novskoj, Petrinji i Lekeniku.

Trojica vozača upravljala su osobnim automobilom unatoč tome što im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, priopćila je policija.

Uz tu kaznenu prijavu sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozači mogu biti kažnjeni sa 5000 do 15.000 kuna ili još 60 dana zatvora.

Želite prijaviti greške?