Zlatni kipići

Mrtvi diktator juriša na Oscara, a u modi je horor

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
21.09.2017.
u 13:33
Filmska jesen donosi 35 godina starijeg Harrisona Forda u nastavku kulta “Blade Runner” i novog Hercula Poirota. Publika čeka listopad kada u kina stiže kontroverzna komedija o Staljinovoj smrti, a Guillermo del Toro donosi nove “ljepoticu i zvijer”
Pogledaj originalni članak

Počinje filmska sezona koja će kina poplaviti naslovima koji pretendiraju na nominacije za pozlaćene kipiće američke akademije filmske znanosti i umjetnosti.

Svakako je najiščekivaniji ove jeseni, pa i godine, “Blade Runner 2049” koji će se u nas početi prikazivati početkom listopada. Ekranizacija originalne priče Philipa K. Dicka u kojoj Officer K traži Ricka Deckarda, blade runnera nestalog prije 30 godina, traje pozamašnih dva sata i 43 minute, no znajući vještine redatelja Dennisa Villeneuvea, za vjerovati je da će ga do kraja odgledati svi, a ne samo tvrdokorni fanovi futurističke priče.

Ali, ako je netko mislio da će priča oko Oscara biti usredotočena na Dickove junake, nije sasvim u pravu. Po francuskom stripovskom predlošku snimljen je “Smrt Staljina”, sarkastična komedija o zakulisnim igrama nakon smrti sovjetskog vođe. Već pojava velikana poput Michaela Palina, Stevea Buscemija ili Jasona Isaacsa dovoljna je, a nagađa se da će upravo ovaj film Alessandra Ianuccija iskočiti kao osvajač Oscara. Početkom studenog dolazi i jedan intrigantan remake – “Ubojstvo u Orient Expressu”.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako je detektiva Herculea Poirota protumačio Kenneth Branagh kojemu se u filmu priključuje plejada izvrsnih glumaca poput Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnnyja Deppa, Willema Dafoea. Da, dobro ste pročitali, Michelle Pfeiffer, nekada jedna od najtraženijih glumica, ove godine bilježi svojevrstan “come back” jer osim u “Ubojstvu u Orient Expressu” glumi i u hororu “Mother!” s Jennifer Lawrence i Javierom Bardemom. “Mother!” Darrena Aronofskog bit će, izgleda, jedan od intrigantnijih filmova cijele godine, horor s elementima crne komedije u kojem je još i Ed Harris, mogao bi biti jesenski “dark horse”.


 

Vidjet ćemo kako je ispao i “Suburbicon” Georgea Clooneya prema starom scenariju braće Cohen u kojem glavnu ulogu tumači Matt Damon. U filmu, koji bi atmosferom trebao prilično podsjećati na “Fargo”, glume i Julianne Moore te Oscar Isaacs. Prilično smo, zato, sigurni što donosi “Kingsman: Zlatni krug” koji upravo danas počinje igrati u hrvatskim kinima. Ljubitelji superjunaka pogledat će “Justice League” sa zanimljivom glumačkom postavom u kojoj su Ben Affleck, Robin Wright, Amy Adams, Connie Nielsen, Amber Heard, ali i veliki Jeremy Irons.

No, prava poslastica bit će “Oblik vode” redatelja Guillerma del Tora. U Sjevernoj Americi počinje se prikazivati uskoro, u Europu će stići nešto kasnije, no sasvim je sigurno da će internetske tražilice raditi prekovremeno zbog ljubavne priče djevojke i bića koje je produkt vladina eksperimenta.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.