Iako je pizza talijanski nacionalni specijalitet, Talijani nisu nacija koja najviše konzumira taj toliko osporavani ali i slasni obrok. Amerikanci godišnje pojedu 13 kilograma pizze po osobi, a prosječan Francuz u prosjeku pojede jednu pizzu na tjedan, odnosno 10 kilograma pizze na godinu.
Talijani su, čini se, totalno zasićeni pizzom pa prosječni Talijan u jednoj godini pojede samo 5 kg ovoga popularnog jela, piše Finapapizza.com.
U Francuskoj postoji 13 tisuća pizzerija, a pizza čini 80 posto naručenih jela koja se dostavljaju na kućnu adresu.
U prosjeku se na 9 sendviča i 1 hamburger proda 16 pizza.
Nedavno su talijansku javnost uzburkali automati za pizzu. Jarkocrveni automat "Let`s pizza" upotrebljava infracrvene zrake kako bi ispekao pizzu za 3 minute, a njegov izumitelj Claudio Torghele tvrdi da, nakon što ubacite kovanice, peče pravu talijansku pizzu. Cijeli proces kreće od pravljenja tijesta, valjanja itd., a sve se može promatrati kroz maleni prozorčić. Torghele smatra kako će se njegov aparat svidjeti Europljanima u vrijeme kada recesija pogađa njihove džepove. U ponudi će se naći čak četiri nadjeva: sir i rajčica, slanina, šunka i svježe povrće po prosječnoj cijeni od 4 eura. Drugi automat, "Wonder Pizza Italy" peče pizzu za samo 90 sekundi. On nudi tri vrste pizza, a u dvije minute ispeče devet pizza za pet eura. Ovdje je riječ o zamrznutoj pizzi koja u automatu prolazi proces odmrzavanja, pečenja na užarenim grijačima i posluživanja.