Savršeno

Desert bez premca: Craquelini s kremom od limuna i bijelom čokoladom odmah popravljaju raspoloženje!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Desert bez premca: Craquelini s kremom od limuna i bijelom čokoladom odmah popravljaju raspoloženje!
06.01.2023.
u 06:49
Ova famozna slastica od kuhanog tijesta (choux pastry) izdašno punjenog kremom od limuna osvježavajući je desert koji će zadovoljiti želju za slatkim i kod najizbirljivijih članova obitelji. Recept je iscrpan i vrlo precizan pa sigurno nećete pogriješiti u pripremi.
Pogledaj originalni članak

Ova famozna slastica od kuhanog tijesta (choux pastry) izdašno punjenog kremom od limuna osvježavajući je desert koji će zadovoljiti želju za slatkim i kod najizbirljivijih članova obitelji. Recept je iscrpan i vrlo precizan pa sigurno nećete pogriješiti u pripremi.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Craquelini s kremom od limuna i bijelom čokoladom

Za pareno tijesto:

135 g maslaca

150 ml vode

150 ml mlijeka

3 g soli

7,5 g šećera

120 g glatkog brašna

45 g oštrog brašna

225 g jaja (4 jaja M veličine)

Za prhko tijesto:

100 g glatkog brašna

100 g maslaca

80 g šećera

šafran u prahu za žutu boju slastice ili jestiva žuta boja u prahu

Za kremu od limuna:

4 žumanjka

135 g šećera

korica limuna

80 ml soka od limuna

prstohvat soli

90 g maslaca

500 g mascarponea

100 g bijele čokolade

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Maslac, vodu, mlijeko, sol i šećer zagrijte u loncu do vrenja. Zatim dodajte brašno i energično miješajte da se iskuhaju proteini, a tijesto poveže u kuglu. Prebacite u mikser s K-nastavkom i miješajte dok tijestu ne padne temperatura, zatim dodajte jedno po jedno jaje dok se ne povežu. Prebacite tijesto u dresir-vrećicu.

Glatko brašno, maslac, šećer i šafran u prahu zamijesite u prhko tijesto, razvaljajte između dva papira za pečenje i stavite na hlađenje. Istisnite željenu količinu tijesta iz dresir-vrećice, zatim kružno izrežite pločicu pripremljenog prhkog tijesta i postavite je na vrh parenog tijesta. Pecite na temperaturi od 210 °C do zlatne boje.

Za kremu od limuna žumanjke, šećer, koricu limuna, sok od limuna i sol zagrijte u lončiću i uz konstantno miješanje zakuhajte gustu kremu. Maknite s vatre i ubacite maslac. Stavite na hlađenje. Nakon što se krema ohladila, izmiksajte je i dodajte mascarpone. Craqueline punite kremom od limuna. Otopite malo bijele čokolade i iscrtajte šare po pripremljenim craquelinima.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell




 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.