Slatko jutro

Fritule punjene žutom kremom po receptu restorana Vodnjaka – nestat će s tanjura u trenu

Foto: Josip Regović/Pixsell
Fritule punjene žutom kremom po receptu restorana Vodnjaka – nestat će s tanjura u trenu
16.09.2022.
u 10:37
Fritule ste vjerojatno pripremali stotinu puta, ali jeste li već probali ovu varijantu s nadjevom? Zaljubit ćete se odmah, a najviše će ih obožavati klinci. U originalnom recept za preljev koristite čokoladu s tarufima, a može poslužiti i klasična čokoladna glazura.
Pogledaj originalni članak

Uz dobro znane i vrlo popularne fritule, u restoranu Vodnjanka probali smo i druge tradicionalne istarske slastice. Vodnjanska torta od badema i danas je kolač koji se jede u svečanim prigodama, a priprema se od samo tri sastojka – badema, šećera i jaja. Nju ćemo vam predstaviti nekom drugom prigodom, a danas uživajte u ovim finim fritulicama.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Fritule

Sastojci:

2 jaja

380 g glatkog brašna

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

2 čvrsta jogurta

5 jušnih žlica šećera

grožđice i korica limuna po želji

ulje za prženje fritula

Za žutu kremu:

4 žumanjka

4 žlice gustina

6 žlica šećera

400 ml mlijeka

2 limuna (neprskana)

Priprema:

Pripremite prvo kremu. Zagrijte mlijeko, a žumanjke istucite sa šećerom. Dodajte gustin i malo mlijeka te pažljivo promiješajte. Dodajte ostatak mlijeka i opet promiješate. Smjesi dodajte grubo naribanu limunovu koricu te je lagano zagrijte (miješajte neprekidno da se ne zalijepi za dno posude i izgori). Kad se krema počne zgušnjavati, izvadite limunovu koricu, a ulijte sok od limuna. Miješajte dok se ne stisne. Stavite kremu u hladnjak i pripremite fritule. Sve sastojke zajedno umiješajte u glatku smjesu. Stavite ulje na vatru da se zagrije. Žlicom vadite i stavljajte smjesu u zagrijano ulje. Kad je fritula pečena, napunite je žutom kremom i zalijte čokoladom s tartufima.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.