lokalna kuhinja

Pljukanci u umaku od lisičarki po receptu restorana Vodnjanka – ručak koji nitko neće odbiti!

Josip Regović/Pixsell
06.09.2022.
u 08:09

Za izvrsna, autohtona istarska jela ne morate potegnuti u unutrašnjost Istre – u restoranu Vodnjanka u Zagrebu imat ćete osjećaj da ste usred Vodnjana!

Ništa novo ne treba izmišljati i nitko nije vlasnik nekog recepta. Recepti su svi postojali, oni se samo mogu oplemeniti ili stilski i sezonski doraditi, tvrdi vlasnica restorana Vodnjanka, Svjetlana Celija.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Pljukanci u umaku od lisičarki

Za 500 g pljukanaca:

400 g glatkog brašna

300 ml vruće vode

Za umak:

300 g lisičarki

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Od brašna i vode umijesite tijesto koje ćete razvaljati na trakice. Trakice sijecite na komadiće i dlanom u dlan utrljajte svaki pojedini pljukanac. Gotove pljukance pobrašnite i kratko skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Lisičarke operite, narežite na listiće te zatim prijajte na maslinovu ulju. Na njih stavite kuhane pljukance, dodajte žlicu maslaca i malo vode u kojoj su se kuhali pljukanci. Začinite solju i paprom.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Svaki obrok u Vodnjanki mora početi s pršutom jer za Svjetlanu pršut je jedan od simbola Istre, baš kao maslinovo ulje, tartufi ili čaša dobrog vina.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije