Dolaskom hladnijeg vremena mnogi vole pripremati tipična jesenska jela i zagrijati hladne večeri, a jedan od 'hitova' za rujan svakako je juha od bundeve; sada ju uz ovaj jednostavan recept možete i sami pripremiti lakše nego ikad!, piše Good Food.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice luka, sitno nasjeckane
- 1 kg bundeve, oguljene, bez koštica i nasjeckane na komade
- 700 ml povrtnog temeljca ili pilećeg temeljca
- 150 ml vrhnja za kuhanje
Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak!
Priprema:
- Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i lagano ga pržite oko 5 minuta, dok ne omekša.
- U lonac dodajte bundevu, narezanu na kockice, pa nastavite kuhati 8-10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i postane zlatna.
- Ulijte temeljac i začinite solju i paprom. Pustite da zavrije, a zatim pirjajte 10 minuta dok bundeva ne postane jako mekana.
- Ulijte vrhnje za kuhanje i zagrijte ga do vrenja, a zatim pomiješajte sve sastojke ručnim mikserom. Za dodatno kremastu juhu, možete je procijediti kroz sito.
Isprobajte jeftini trik za čišćenje prljavog posuđa: Trebat će vam samo dvije vrećice čaja!